Eyüpsultan Haber Gazetesi’nin haberine göre, önceki dönem Eyüpsultan Belediye Başkanı olan Deniz Köken’in Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atandığı belirtildi. Konuya ilişkin belediyeden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Deniz Köken kimdir?
1964 yılında Ordu’da doğan Deniz Köken, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur. Çalışma hayatına bankacılık sektöründe başlayan Köken, 1984-1994 yılları arasında çeşitli görevlerde bulundu.
1994 yerel seçimlerinin ardından Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Köken, aynı dönemde belediye ve büyükşehir meclis üyeliklerinde bulundu. Bütçe ve Tarife komisyonlarında üyelik ve başkanlık görevleri yaptı.
Siyasi ve idari görevlerinin yanı sıra sosyal alanda da aktif rol üstlenen Köken; Eyüpspor Kulüp Başkanlığı, Eyüp Musiki Vakfı ve Ordulular Birliği Hizmet Vakfı’nda kurucu üyelik görevlerinde bulundu.
2004 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev alan Köken, 2009’da Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne atandı. 2014 yılında ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptı.
2019 yerel seçimlerinde Eyüpsultan Belediye Başkanı seçilen Köken, 2024 seçimlerinde yeniden aday oldu ancak seçilemedi.