SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey’den Görükle metrosu açıklaması: Böyle bir proje aslında yok!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Bozbey’den Görükle metrosu açıklaması: Böyle bir proje aslında yok!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’im basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulunduğu Temmuz ayı basın toplantısı Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği basın toplantıların Temmuz ayı kısmında konuşan Bozbey, “Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesi doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bu toplantılar çok önemli. Halkımızın bize verdiği iradeyi en doğru şekilde kullanacağımızı ifade etmiştik. Düzenlediğimiz bu toplantıları Belediye Meclisi’nde yapmayı planlıyoruz. Öncelikle Büyükorhan ve Nilüfer’in Yolçatı Mahallesi’nde yaşanan ve hepimizi endişelendiren bu yangın için tüm Bursalılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Toplamda 615 personelimizle, 190 araç ve ekipmanımızla yangına destek olduk ve başka yerlere sıçramaması için yoğun bir mücadele gösterdik. Doğadan çok şey kaybettiğimizi söylemek isterim. Tedbirsizliğin nelere mal olduğu ortaya çıktı. Bursalılardan özellikle hiçbir yere şişe, izmarit atmamalarını, pikniğe gittiklerinde ateş yakmamalarını özellikle istiyorum. Yangında görev alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yangında zarar gören bölgede fidan dikimine başladıklarını dile getiren Bozbey, “Kaybettiğimiz her bir ağacın yerine, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanları adına bir fidan dikiyoruz. Şirketlerimizde bu çağrılarımıza karşılık verip katıldılar. Özellikle Orman Bakanlığı’na yapılan bir bağışta var. Ormanlarımızda ve özellikle Bursa’da yanan ormanlarımızı tekrar yeşertmek adına bağış yapmalarını diliyoruz. Tüm hemşehrilerime bir kez daha sesleniyorum. Bursa bizim, hep birlikte yaşamı da umudu da yeniden yeşertelim istiyoruz” dedi.

BOZBEY, GEÇTİĞİMİZ HAFTAKİ SAĞANAK HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Sağanak sonrası yapılan çalışmalardan bahseden Bozbey, “Metrekareye 44 kilogram civarı yağmur düştü. Nilüfer Çayı taşma noktasına geldi. Odunluk İstasyonu’na su bastı. Ulaşım aksadı. Ekiplerimiz hemen müdahale ettiler. Hemen yanında Acemler İstasyonuna da aynı yağmur yağdı. Fakat burada teknik bir sorun olduğu ortaya çıkıyor. Yapım esnasında teknik bir sorun olmuş ki o yağmur Odunluk İstasyonu’na gelmiş. İnşaat Mühendislerinin ve ekiplerimizin hazırladığı raporları dikkate alıyoruz. Orada olan aksaklık birçok Bursalının ulaşımını etkiledi. O istasyonun o hale gelmesi bize hem maddi hem manevi açıdan zarar getirdi. Kim sorumluysa bunun da hesabını verecek. Her ne kadar istenmeyen olaylar olsa da ekiplerimiz sel baskınlarına karşı çok hızlı ve etkili hareket ediyorlar. Sadece BUSKİ’ye gelen o günkü talep 610 civarını geçmişti. Kısa süre içerisinde yoğun bir şekilde çalışarak vatandaşların sorunlarını çözdüler. O yağmurun bir bölgede olması da ayrıca bir avantaj olarak görebiliriz. Bursa’nın tamamına öyle bir yağmur düşmüş olsaydı, çok daha büyük sonuçlarla karşılaşmış olabilirdik” diye konuştu.

Bozbey, “Avrupa Futbol Şampiyonası’nda milli takımımız çeyrek finale çıkma başarısını gösterdi. İnanılmaz bir gurur yaşadık. Yarı finale çıkma başarımız da olabilirdi ama kaybettik” diyerek sözlerine devam etti.

BOZBEY, BURULAŞ’A YENİ ALINAN ARAÇLARDAN BAHSETTİ

Belediye’nin mali durumunu da paylaşan Bozbey, “Her sorunu çözebilecek kabiliyette olan arkadaşlarımız var. Geçtiğimiz ay mali disiplin konusunda gerekli adımlar attık ve önlemlerimizi aldık. Halkımızın her bir kuruşunu emin olarak kullandığımızı herkes bilecek. Şehrimiz için attığımız her adımda mali disiplini önceleyeceğiz. Titiz bir mali yönetim yapacağız. Gelirlerimizi arttırıcı tedbirleri de almaktayız. Kira gelirlerinin artırılması konusunda önemli adımlar atıyoruz. Belediyenin borç yükünü azaltmak ve borç yönetimi stratejilerini geliştirdik. Maliyet kontrolünü ön planda tutuyoruz. Kaynaklarımızı en yoğun şekilde yönlendiriyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Belediye’mizin mali yapısında önemli gelişmeler kat ettik. Tasarrufu öne alarak, kısa süre içerisinde iyileşme belirtilerinin ortaya çıktığını paylaşmak istiyorum. Büyükşehir’in yüklenici firmalarına 1 milyara yakın ödeme yaptık. Altından kalkamayacağımız hiçbir iş yok. Mali disiplin ve verimlilik konusundaki kararlılığımız her alanda ortaya çıkıp Bursalılara kendini gösterecektir. Belediyemizin tüm kaynaklarını her bir vatandaşımızın yaşam kalitesini artırmak için seferber ettik. BURULAŞ önemli iştiraklerimizden bir tanesi. 571 öz malımız var ve 2 bin civarında otobüsle Bursa’nın ulaşımına önemli bir destek veriyor. BURULAŞ envanterinde bulunan 2 makam aracın satışıyla beraber 5 yeni mikrobüs aldık” diye belirtti.

BURSA’DA KÖRFEZ ULAŞIM PROJESİ BAŞLAYACAK

Perşembe günü itibarıyla 17 otobüsü Bursalıların hizmetine sunacaklarını açıklayan Bozbey, “Elimizdeki makam araçları ve atıl durumdaki araçları da takas yöntemiyle kullanımda olacak araçlarla değiştirmeyi planlıyoruz. Amacımız kendi filomuzu yenilemek ve bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biliyorsunuz gece seferlerimizde başladı. Cumartesi günleri haricinde Emek-Kestel ve Üniversite istasyonlarında gece 00.15 sonrasında her yarım saatte bir otobüslerle ulaşımı sağlamaya başladık. Seçimlerde söz verdiklerimizi yerine getirmenin mutluluğunu bir bir yaşıyoruz. Cumartesi ve pazar günleri bir projeye daha başlıyoruz. Körfez ulaşımı yok demiştik. Cumartesi günü hep beraber Mudanya’da Körfez ulaşım projesine başlıyoruz. Mudanya’dan Trilye, Küçükkumla olacak şekilde bir proje başlatacağız. Burulaş’ta dijitale geçiş yaparak vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet veriyoruz. Otoparklarımızda temassız ödeme sistemine de geçerek vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde ödemelerini halletmeyi hedefliyoruz. BURULAŞ parklarına kurduğumuz şarj istasyonlarıyla da çevreci bir belediye olma yolunda ilerliyoruz. Bursa’nın ilçelerinde ve köylerinde kendi imkanlarıyla üreten kadınlarımızın ürettiklerini alıp BESAŞ bayilerinde satarak aracı olmayı planlıyoruz. Marmarabirlik ürünlerini de BESAŞ bayilerinde satmayı planlıyoruz. Nilüfer Belediyesi’nin Bostan Satış noktalarında da BESAŞ ürünlerini satma noktasında görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Yeşil beyaz ayranlarımızı da Bursaspor’a katkı sağlamak amacıyla BESAŞ noktalarında satmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

İLÇELERİMİZDE EL ELE SOSYAL DESTEK MERKEZİ AÇACAĞIZ”

İhtiyaç sahibi emeklilere 2 bin liralık destek verdiklerini vurgulayan Bozbey, “Kart-16 ile de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sosyal destek olarak ulaşıyoruz. Daha önce verilenlerin nereye verildiğinin kayıtları elimizde var. Biz adil, eşit olacağız. Gerçek ihtiyaç sahibine elimizi uzatacağız. Bunu yaptığımızda da vicdanen rahat olacağız. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığımız işbirliği sayesinde birçok yerde birçok şenliklere destek verildi. Öğrencilerimizin morallerini artırmak için kamplarımızda ağırladık. YKS’ye giren öğrencilerimize ücretsiz ulaşım sağladık. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’da sınava giren öğrencilerimize ücretsiz ulaşım desteği veriyoruz. Çocuklarımızda spor bilincinin geliştirilmesi ve yaz tatillerinin keyifli geçirmesi için Yaz Spor Okullarımız başladı. Bursa’yı birlikte gülümsetebileceğimiz ekip arkadaşlarımızın da gülümsemesi, mutlu olması lazım. BURFAŞ Tesisleri’nde onlara indirim uygulamaya başladık. Bursa’nın eşsiz potansiyelini değerlendirme çalışmalarımız da devam ediyor. Projelerimizi geliştiriyoruz. İlçelerimizde bulunan binaların da El Ele Sosyal Destek Merkezi olarak kullanacağımızı da belirtmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak 24 Halk Plajını faaliyete geçirdik. Düzen, temizlik ve boğulmalara karşı da ekiplerimiz var. 100’ün üzerinde vatandaşımız boğulmaktan kurtarıldı. Bursa için gece gündüz çalışırken, teknolojinin gücünden faydalanmayı ihmal etmiyoruz. Daha hızlı, daha verimli, daha etkili çözümler üretmek teknoloji sayesinde mümkün hale geliyor. Tarım Aş. sayesinde ulaşılması zor yerlere biyonizal çalışması yapıyoruz. Tarım Aş. kapsamında 139 parkımız ve caddelerimizin ağaçlandırma ve bakımını yapıyoruz” diye anlattı.

ÜNİVERSİTE-GÖRÜKLE METRO HATTININ YAPIM İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLMEMİŞ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından devam eden projelerden bahseden Bozbey, “Hükümetin Bursa’da yapımına devam ettiği ya da projeleri yarım kalan çalışmaları var. Bu projeleri her fırsatta dile getirip takipçisi olacağımızı belirtiyorum. Bursa, bizim için siyaset üstüdür. Bu çalışmaları yerinde takip ederek Bursalılara her konu hakkında bilgiyi vermek istiyoruz. Projelerin kentimize kazandırılması için herkesten destek istiyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yatırımlarına değinmek istiyorum. Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı 2020’de başlanmış, 2025’te bitmesi planlanıyor. Üniversite-Görükle Metro hattının yapım ihalesi gerçekleştirilmemiş. Bu projeyle ilgili yatırım finansmanı ayrılmadığını öğrenmek bizi üzmüştür. Seçim öncesi temeli atılan Üniversite-Görükle metro hattı, aslında böyle bir proje yok, sadece tasarımda var. Herhangi bir finansman ayrılmamış. Üniversite’den Görükle’ye giden bir projenin hayal olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız çeşitli kredilerle ve görüşmelerle birlikte bu hattı gerçek anlamda nasıl yapılacağını paylaşacağız” dedi.

Bozbey sözlerine şu şekilde devam etti:

“Emek-Şehir Hastanesi metro hattının vagon siparişleri halen verilmemiş. Karayolları ile ilgili de Bursa’da bazı projelerin yapıldığını biliyoruz. Bursa-Mudanya-Şehir Hastanesi bağlantı yolları Bakanlık sorumluluğunda olup halen başlamadığını biliyoruz. Bu projenin Emek-Şehir Hastanesi metro açılışına kadar tamamlanması gerekiyor. Çalı-Hasanağa Yolu 3. etap projesinin bir an önce ihalesinin yapılmasını Bursalılar için talep ediyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı, özellikle Altıparmak-Çarşamba tarafı için başladık. Depremsellik açısından kritik alanları öncelikle hedefliyoruz. Ortak akılla yürüteceğimiz projenin katılımcıları Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Kent Konseyi, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası’yla birlikte çalışacağız. Bölgemizi tekrar eski ve prestijli haline kavuşturmak istiyoruz. Katılımcı demokrasinin en güzel örneklerinin sergilendiği Nilüfer Kent Konseyinin yeni seçilen Başkanı Mustafa Berk Aydın’ı tebrik ediyorum. Katılımcı belediyecilik anlayışını başarıyla uygulayarak, katılımcı belediyeciliğin öncüsü olmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın ayağına makamımızı götürme çalışmamız da başladı. En küçük ilçelerimizden biri olan Büyükorhan’dan başladık. Bu hafta Keles’teyiz. Vatandaşlarımız hem bizlerle birebir temas kurarak, taleplerini de bizlere iletiyor. Vatandaşlarımızla el ele vererek Bursa’yı daha mutlu ve daha yaşanabilir bir hale getireceğiz.

Yunuseli Havaalanı’nın nasıl kullanılması ve değerlendirilmesi, gelecek kuşaklara nasıl bir alan bırakılması için Bursalıların ve kurumların görüşleri önemli.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.