Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aralarında Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ve Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’ün de bulunduğu gönüllülerin İsrail güçleri tarafından rehin alınmasına sert tepki gösterdi.
Bozbey, paylaşımında yaşanan olayın insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgularken, rehin alınan gönüllülerin bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu.
İşte Bozbey'in o paylaşımı:
Aralarında Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’ün de yer aldığı gönüllülerin İsrail güçleri tarafından rehin alınması hiçbir koşulda kabul edilemez! Şanlı Gazi Meclisimiz TBMM'nin üyelerini kaçıracak kadar zıvanadan çıkan İsrail yönetiminin uluslararası hukuku ayaklar altına alan bu terör eylemini tüm kalbimle lanetliyorum. Soykırıma karşı insanlığın sesi olan, her türlü riski göze alarak ve büyük fedakarlıkla umut olmak için yola çıkan milletvekillerimizin bir an önce serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Yerimiz mazlumların yanıdır. Yerimiz Filistin yanıdır.






Yorumlar