SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’da ‘altın’ tepkisi: İnegöl’de köylüler maden çalışmalarına öfkeli

Bursa’nın İnegöl ilçesinde köylüler MTA tarafından yapılan altın antimuan arama çalışmalarına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Bursa’da ‘altın’ tepkisi: İnegöl’de köylüler maden çalışmalarına öfkeli

Bursa’nın İnegöl ilçesi Eymir ve Sülüklü Köyü içerisinde kalan dağlık ve ormanlık alanda, 12 Haziran Çarşamba günü Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) kurumuna ait araçlarla altın antimuan aranmasına köylülerden tepki geldi.

Köylülerin bilgilendirmesi üzerine maden sahasına giden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Zemci Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, sondaj çalışmalarının yapıldığı bölgede inceleme yaptı.

Köy muhtarlarının ve köylülerin maden ormanlık alanda maden aranacağından haberinin olmadığını belirten Şahin, “Orman talan ediliyor ama köylünün, muhtarın haberi yok. Ormandan yollar açılarak çalışmalar devam ediliyor, sondaj vuruluyor” dedi.

Bölgede yapılan çalışmaların insan sağlığına, doğada yaşayan canlılara ve çevreye vereceği zararların boyutunun yetkili kurumlarca incelenmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, köylülerin endişelerini dile getirdi.

Ormanda yapılan düz kesime tepki gösteren köylüler, sulama göletinin kirleneceği, sulama ve içme sularının zarar göreceğini söylüyor.

Ağaçların kesilmesinin köyde sele neden olacağını söyleyen köylüler, maden arama çalışmalarına son verilmesini istiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.