SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da taciz skandalı! O müdür açığa alındı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan kadın memuru sözlü ve fiziksel olarak taciz eden şube müdürü açığa alındı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Bursa'da taciz skandalı! O müdür açığa alındı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan K.A. isimli kadın memura sözlü ve fiziksel tacizde bulunan şube müdürünün açığa alındığı ve bugün (10.06.2023) itibariyle Bakanlık müfettişlerinin gerekli inceleme ve soruşturma işlemlerine başladığı bildirildi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Basında yer alan “Bir kadın personelin şube müdürü tarafından taciz edildiği iddiası ve haberine” ilişkin;

Olay öğrenildiği andan itibaren Valiliğimizce iddiaya dair derhal inceleme başlatılmıştır. Eş zamanlı olarak Bakanlığımızın ilgili birimine konu hakkında bilgi sunulmuş ve Bakanlık müfettişi görevlendirilmesi talep edilmiştir.

Söz konusu şube müdürü hakkında açığa alma işlemi gerçekleştirilmiş olup bugün (10.06.2023) itibarıyla Bakanlığımızca konuyla ilgili gönderilen müfettişler tarafından ilimizde gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış bulunmaktadır.

Süreç hassasiyetle takip edilecektir.”

“MAĞDUR KADIN GÜNLERCE TACİZCİ MÜDÜRLE AYNI İŞYERİNDE ÇALIŞMAK ZORUNDA KALDI”

Tacizci şube müdürünün görevden alınması üzerine Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy da bir açıklama yaptı. Toy, günlerdir mağdur kadın personelin tacizci müdürle aynı işyerinde çalışmak zorunda bırakıldığını ve resmi bir şikayet ile taciz belgelerinin Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün elinde bulunduğunu, ancak ihtiyati tedbir kararı alınmadığını belirtti. Eğitim-İş’in açıklaması sonrasında tacizci müdürün açığa alındığını vurgulayan Toy, konunun takipçisi olduklarını ve sadece tacizci müdürün değil, aynı zamanda durumu görmezden gelen ve normalleştirmeye çalışan tüm Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin de soruşturulmasını talep ettiklerini ifade etti.

Toy, “Bizim işimiz ders vermektir: ahlaksız ahlakçılara ‘ahlak’ ve hukuk dersi vereceğiz! Söz!” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.