SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'daki tarihi Ulu Cami'de bir devrin sonu

Çeyrek asırdır Bursa Ulu Cami'de Baş İmamlık görevini yürüten Tahsin Karanfil, Cuma günü son kez Cuma Namazı’nı kıldırıp görevine veda edecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Bursa'daki tarihi Ulu Cami'de bir devrin sonu

Yarım asra yakın bir süre önce meslek hayatına Bursa'nın İznik ilçesinde Kur’an Kursu öğretmenliğiyle başlayan Karanfil, Gemlik, Yeşil Cami ve Bursa Ulu cami’de görev yaptı.

VEDA EDECEĞİNİ DUYURDU: HAKKIMI HELAL EDİYORUM

25 yıldır Bursa Ulu Cami'de Baş İmamlık yapan Karanfil, şerefle sürdürdüğü görevine artık veda zamanı geldiğini ifade ederek şu açıklamayı paylaştı:

Bursa Ulu Cami’de Süleyman Çelebi ile başlayan ve asırlardır pek çok Allah dostu alim hocamızın devam ettirdiği bu şerefle görevi yapmak hem de 25 yıl yapmak bize de nasip oldu. Şimdi veda zamanı. Cuma günü son kez Cuma Namazı’nı kıldırıp hutbemizi okuyacağız Osmanlı’ya başkentlik yapmış Bursamıza 1399’da kazandırılmış Ulu Cami gibi tarihi ve kutsal bir mekanda çeyrek asır görev yapmayı lütfettiği için Allah’ıma şükrediyorum… Tüm dostlarıma, Bursalı hemşerilerime, Ulucamimiz dolduran cematimize varsa bir hakkımız, helal ediyorum. Bütün dostlarımdan ve cematimden de haklarını helal etmelerini istiyorum.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.