SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa için harekete geçiliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hem kentte olası depremde yaşanacak yıkımın tespiti hem de kentsel dönüşüm ile ilgili harekete geçiyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2023 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2023 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Bursa için harekete geçiliyor

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkili olan depremin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi, hem kentte olası depremde yaşanacak yıkımın tespiti hem de kentsel dönüşüm ile ilgili harekete geçiyor.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi Binası altındaki Hacı Veli Camii’nin bahçesinde Zafer ve Namık Kemal Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalleliye deprem sonrası Hatay’a gerçekleştirdiği ziyaretin izlenimlerini anlatan Aktaş, bir yandan depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştıklarını, diğer yandan da olası Marmara ve Bursa depremi içinde hazırlıklı olmaya çalıştıklarını belirtti. Bursa’da Altıparmak ve 1050 Konutlar bölgesinin sıkıntılı olduğunu ifade eden Alinur Aktaş, kentsel dönüşümün bu bölgeler için artık neredeyse “vazgeçilmez” olduğunu dile getirdi.

Art arda toplantılar
Önümüzdeki hafta hem belediyedeki kurmayları, hem ilçe belediye başkanları hem de ilgili meslek odalarının temsilcileriyle art arda toplantılar yapacaklarını ifade eden Aktaş, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında ortaklaşa yürüttükleri Bursa Büyükşehir Belediyesi Deprem Riskini Azaltma ve Önleme Planlaması Projesi kapsamında ketteki binaların hasar görebilirlik analizinin yapılacağını ve  ve haritaların hazırlanacağını aktardı. Üretilecek senaryoda, ‘depremler yanında’ mahalle bazında bina hasarları ile can kayıplarının da hesaplanacağını vurgulayan Aktaş, hasar görebilir kentsel yapı, yollar, köprüler, bağlantı noktaları ve benzer binaların güçlendirilmesi, yeniden yapılmasına yönelik tavsiye kararları açıklanacağını dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm
Vatandaşlarla sohbetinde kentsel dönüşüme de değinen Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu konu ile ilgili de hazır çözüm önerilerinin bulunduğunu belirtti. Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji ve Ticaret Anonim Şirketi (BURKENT) aracılığı ile gerekli dönüşümü yapabilecek kabiliyete sahip olduklarını anlatan Aktaş, vatandaşların arzu etmesi halinde kısa sürede dönüşüme başlayabileceklerini aktardı. Belediye olarak dönüşüm yapılacak bölgenin altyapı, yıkım ve moloz kaldırma çalışmasını yapacaklarını ve hatta TOKİ’den kira yardımı bile alabileceklerini vurgulayan Aktaş, “Ama bu konuda vatandaşlarımızın istekli olması şart” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.