Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Bursa için uyarıda bulundu! Deprem uzmanından korkutan açıklama

Marmara denizinde dün meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş’tan korkutan bir açıklama geldi. Bektaş, “Bursa İstanbul kadar deprem tehlikesine sahiptir.” dedi.

Giriş: 2024-07-20 10:12:00
Paylaş
Bursa için uyarıda bulundu! Deprem uzmanından korkutan açıklama

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş’tan korkutan bir açıklama geldi.

1999 İzmit – Düzce depremlerinin İznik-Bursa-Çanakkale fay hattına stres transferi yaptığını belirten Bektaş “Bursa, İstanbul kadar deprem tehlikesine sahiptir” dedi.

İşte Prof. Dr. Bektaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım;

“M 4,4 MARMARA DEPREMİ
Marmara Çukurluğunu güneyden sınırlayan ve 1999 7,4 depreminin artçılarının geliştiği Yalova-Çınarcık fayının batıya devamı üzerinde 1935 6,4 Marmara Adası depreminin oluştuğu yerde gelişmiştir.

1999 7,4 ve 7,2 İzmit- Düzce depremlerinin İstanbul’un üzerinde bulunduğu KAF’nın kuzey kolundan çok paraleli olan güney koluna ( İznik-Bursa-Çanakkale fay hattı) stres transferi yaptığını kanıtlar. Bu nedenle Bursa İstanbul kadar deprem tehlikesine sahiptir.”

Yorumlar

Haber Arama