SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa İnegöl'de ulaşım atağı

İnegöl’ün ulaşım ağının güçlendirilmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi, 56 yeni otobüsü Şehirler Arası Terminali’nde düzenlenen törenle devreye soktu.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2023 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2023 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Bursa İnegöl'de ulaşım atağı

İnegöl’ün ulaşım ağının güçlendirilmesi için bulunulan talepleri dikkate alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 56 yeni otobüsü Şehirler Arası Terminali’nde düzenlenen törenle devreye aldı.

İnegöllü vatandaşların taleplerini can kulağıyla dinleyen ve bir bir yerine getirmeye devam eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, son olarak yaptığı girişimler sonucu Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İNULAŞ’ın toplu ulaşımdaki araç filosuna 56 adet daha yeni otobüsü kattırmış oldu.

TÖRENLE DEVREYE ALINDI

18 ayakta, 18 oturan toplamda 32 kişilik kapasiteli, engelli rampası olan mikrobüslerin devreye alınması için Şehirlerarası Terminali’nde düzenlenen törende Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, AK Parti İl Başkanvekili, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, İNULAŞ Başkanı İbrahim Bayram, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

İNEGÖL PEK ÇOK İL VE BÜYÜKŞEHİR İLE MUKAYESE EDİLECEK VERİLERE SAHİP

Yaptığı girişimleri sonucunda kazandırılan 56 yeni otobüsün töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkan Alper Taban, hızla büyüyen İnegöl’ün ihtiyacını karşılayacağını belirterek, ‘’İnegöl’ümüz hızlıca büyüyor, gelişiyor. Hangi veriyi önümüze alsak pek çok il ve Büyükşehir ile mukayese edecek verilere sahibiz. Sadece geçen yıl nüfusumuz yedi bin beş yüz kişi daha artmış oldu. Nüfus git gide artmaya devam ediyor. Dinamik şehirlerde ister istemez ihtiyaçlar hızla doğuyor. Bunlardan bir tanesi de ulaşım başlığı altındaki ihtiyaçlarımız. Şu anda 56 adet yeni otobüsü devreye alacağız. Bu araçlar sıfır, banttan inmiş ve İnegöl sokaklarında dolaşıyor olacak. Vatandaşlarımız özellikle pik saatler;  yani sabah bindiğimiz, akşam da evimize döndüğümüz saatlerde seferlerin arttırılması ile ilgili taleplerde bulunuyordu. Zaman zaman da iletişim problemlerinin yaşandığını da görüyoruz. Bunları yöneticilerimizle de paylaşıyoruz. Sağ olsun onlarda bu konuda iyileştirmeler ve daha iyi olması adına çabalar ortaya koyuyorlar.’’ dedi.

SORUNLARI HEP BİRLİKTE AŞIYORUZ

Birlik ve beraberlik duygusu içerisinde şehirdeki sorunların hep birlikte aşılacağını vurgulayan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ‘’Şehir hepimizin, bu şehirde yaşayan herkes bir ve beraber. Bizler de bugün için bu şehir için hizmet edenleriyiz.  Aynı şekilde sevgiyle saygıyla hem vatandaşlarımız tarafında hem de hizmet edenler tarafında birbirimizle hemhal olmuş durumdayız. Sorunlar olabilir ama bu sorunları birlikte her türlü aşıyoruz. Hangi konu olsa kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş Başkanımıza götürdüğümüzde bunların bir bir çözülmesi için gayret ediliyor, çaba harcanıyor. Bugün de burada gördüğünüz gibi seferleri daha sağlıklı ve seri yapılabilmesi adına 56 adet araç devreye alınıyor. Malum artan maliyetler göz önüne alındığında bu yatırımlar çok kolay olmuyor.’’ dedi.

116 MAHALLEMİZİN TAMAMINDA ESERLERİMİZ VE İZİMİZ VAR

Başkan Alper Taban konuşmasının sonunda vatandaşlar can kulağıyla dinleyip onların sorunlarına bir bir çözüm üreteceklerini iletti. Başkan Taban, ‘’Büyükşehir Belediyemiz tarafından Ertuğrulgazi Caddesi’nde, Akpınar Caddesi’nde, Yeni İnegöl bölgemizde, şehrimizin merkezinde devam eden alt yapı çalışmaları gibi,  pek çok yerde çalışmalar yapılıyor.  116 mahallemizin tamamında eserlerimiz ve izimiz var. Allah’ın izniyle dönemimizin sonuna kadar vatandaşımızı can kulağıyla dinleyip onların istek ve taleplerini dikkatle inceleyip bunları öncelik sırasına göre gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerek İnegöl Belediyemiz, gerek diğer paydaşlarımızın katkı ve destekleriyle en güzel şekilde çözümler üretmiş olacağız. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş olmak üzere İNULAŞ ve BURULAŞ’a, destek ve katkılarını sunan herkese yürekten teşekkür ediyorum.  Otobüslerin de İnegöl’ümüze hayırlı olmasını diliyorum.’’dedi.

17 İLÇEDE TEK TİP ‘’BURSAKART’’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş törende yaptığı konuşmada devreye alınan yeni otobüslerle birlikte Bursa’nın ulaşımdaki araç sayısının 2418’e ulaştığını iletti. Başkan Aktaş konuşmasında, “Türkiye’deki en genç filolarından birine sahibiz. 5 büyükşehirde en ucuz ulaşım Bursa’da. Bizden yüzde 50-60 daha pahalı olan yerler de var. Bizler her ay BURULAŞ’ı fonluyoruz. Bursalıların rahat bir şekilde ulaşımdan yararlanmasını istiyoruz. İnegöl’de Bursakart’tan önce Kentkart kullanılmaktaydı. İnegöl’de Bursakart kullanımına 15 Temmuz 2021’den itibaren başlandı. Tek tip kartla şehrin tamamında bütün toplu taşımalar kullanılabiliyor. Toplu taşımada sunulan menfaatler neyse 17 ilçede de yararlanılıyor. 120 TL’ye öğrenci ay içerisinde istediği kadar binebiliyor. Geçen Meclis’te söyledim Nilüfer Belediye Başkanı’na. Öğrencilere alıp kart veriyorlar. Bu paranın sadece 10’unu veriyorlar. Kişi başı biniş maliyeti yaklaşık 8 buçuk lira. Böyle biniş maliyeti ise 160 binişte 0.7 liraya bile gelmiyor. Bu işin maliyetinin yüzde 90’ını karşılayan ve sübvanse eden Büyükşehir Belediyesi’dir. Yeter ki çocuklarımız okullarına rahat gidip gelsin. İlçelerimiz de istifade etsin” dedi.

ŞOFÖRLERİMİZDEN GÜZEL ÖRNEKLERİ DUYMAK İSTİYORUZ

Çalışan şoförlerin yolculara karşı sergileyecekleri güzel örnekleri görmek istediklerini söyleyen Başkan Aktaş, “Şoför arkadaşlarımızın yolculara karşı daha duyarlı davranmasını bekliyorum. Kişi başı biniş maliyetine sübvanse yapıyoruz. Geçen ay özel halk otobüslerine 44 milyon civarında para verdik. Sizler iyi hizmet verin ve işler aksamasın diye sübvanse ediyoruz. Bu millete bir tebessümü çok görmemeliyiz. Güzel örnekleri duymak istiyoruz. Bütün Bursa’daki kooperatiflerde hâlihazırda 789 araç yenilenmişti, yeni araçlarla birlikte bu sayı 845’e yükseldi. Emeği geçen İnegöl Belediyesi’ni ve İNULAŞ’ı tebrik ederim. İnşallah İnegöl’ün ulaşımında rahatlamaya vesile olacaktır. Tüm vatandaşlarımızı da toplu taşıma kullanamaya davet ediyorum.’’ dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ve İNULAŞ Başkanı İbrahim Bayram İnegöl’e kazandırılan 56 yeni otobüsün hayırlı olmasını dileyerek konforlu yatırım için emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Konuşmalar sonrası protokol üyeleri tarafından kesilen kurdele ile otobüsler hizmete başladı. Otobüsün ilk turunu Başkan Aktaş’ın şoförlüğünde protokol üyeleri yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.