SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’ya 1000 yataklı yeni hastane geliyor!

Bursa’da yapılması planlanan yeni 1000 yataklı hastanenin yeri hakkında şehir merkezinin doğu bölgesinde yer alan Otosansit için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Bursa’ya 1000 yataklı yeni hastane geliyor!

Gelişmeyi, Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesine taşıdı.

Yılmaz, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Haberi… 16 Aralık 2023’te duyurduk. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ile AK Parti Bursa milletvekilleri Emel Gözükara Durmaz, Ahmet Kılıç, Mustafa Yavuz, Müfit Aydın, Refik Özen, Ayhan Salman’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptıkları görüşme Bursa için Ankara’da sağlık zirvesine dönüştü.

O görüşmede…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Alinur Aktaş da vardı.

Masadaki konu…

Osmangazi ve Yıldırım’a sağlık hizmeti verecek 1000 yataklı yeni hastane olarak açıklandı. Yer olarak da, “Osmangazi’nin kuzeydoğusuyla Yıldırım arası” düşünüldü.

Bursa’ya dönüşte…

Yer arayışına hemen başlandı. Önce Şehir Hastanesi için ilk düşünülen Samanlı’daki arazi gündeme geldi, Sonra, Demirtaş yakınlarındaki arazide Vali Demirtaş ile milletvekilleri ve sağlık bürokrasisi inceleme yaptılar, ama net bir karara varılamadı.

Kulağımıza…

Otosansit’in üst tarafındaki arazinin yeni dev hastane için gündeme alındığına ve çalışma başlatıldığına dair bilgiler geliyor.

Bu noktada…

Kentin batısında dev Şehir Hastanesi’nin önemli sağlık misyonu yüklendiği bir gerçek. Kent merkezinde yükselen Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi de büyüklüğüyle ikinci Şehir Hastanesi işlevi üstlenecek.

Kentin doğusuna da dev hastane elbette Bursa için ihtiyaç.

Fakat…

Gündeme alınan Otosansit üstündeki arazi için tartışmak gerek. Çünkü burada yükselecek dev yapı Uludağ’ın önüne perde çekilmiş görüntüsü verecek. Böyle bir görüntü Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi için de söz konusu.

Yani…

Otosansit’te, Uludağ’ın önündeki ikinci perde olacak.

İkincisi…

Otosansit’le aynı bölgede Yüksek İhtisas Hastanesi var. İki büyük hastanenin birbirlerine yakın olmaları da başka sıkıntı olabilir.

Akla gelen şu:

Otosansit’e dev yeni hastane yerine, Yüksek İhtisas Hastanesi büyütülüp Yıldırım Şehir Hastanesi’ne dönüştürülebilir.

Üstelik hastanenin çevresi de uygun.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.