Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, apılaşma düzenini doğrudan etkileyecek kritik imar planı değişiklikleri resmen ilan edildi. Osmangazi Belediye Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçen ve bazıları Koruma Kurulları tarafından da uygun görülen 6 farklı plan değişikliğini, itiraz ve bilgilendirme süreçleri için askıya çıkardı.
TARİHİ BÖLGELERDE DEĞİŞİM
İlan edilen değişiklikler arasında, Osmangazi'nin tarihi mirasını barındıran üç ayrı bölgedeki parseller dikkat çekti:
Kocanaip Mahallesi'ndeki 6203 ada, 99 parsel ve 6204 ada, 1 parselde değişiklik yapıldı. Karar, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 21.10.2025 tarihli kararıyla uygun görüldü.
Hanlar Bölgesi/Reyhan-Kayhan Planı: Kayıhan Mahallesi 4289 ada, 22 parselde yapılan değişiklik de Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 16.04.2025 tarihli onayıyla kesinleşti.
Altıparmak Caddesi Revizyon Planı: Çırpan Mahallesi'ndeki 5427 ada, 6 ve 12 parsellerdeki değişiklik için de Koruma Kurulu'ndan 26.11.2025 tarihinde uygunluk kararı alındı.
YUNUSELİ VE DEMİRTAŞ'I İLGİLENDİREN KARARLAR
İmar planı değişiklikleri, şehrin gelişen bölgelerini de kapsadı:
Havaalanı Kuzeyi Yunuseli Yerleşim Bölgesi Uygulama İmar Planı kapsamındaki 5083 ada, 1-2-3 parsellerde plan değişikliği onaylandı.
Demirtaş Barbaros Mahallesi ve İsmetiyeköy Mahallesi'ndeki İsmetiye Deresi güzergahına ilişkin iki ayrı plan revizyonu da Büyükşehir Meclisi kararıyla onaylandı.
9 OCAK'A KADAR ASKIDA
Vatandaşların bilgilendirilmesi ve itiraz etme haklarını kullanabilmeleri için imar planı değişiklikleri, 11 Aralık 2025 tarihinde askıya çıkarıldı. İlan süreci, 9 Ocak 2026 tarihine kadar Osmangazi Belediyesi giriş katında ve resmi web sitesinde (www.osmangazi.bel.tr) devam edecek.





Yorumlar