SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor’un borcu 1 milyar 250 milyon lira

Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz, www.haberindogrusu.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2023 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2023 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Bursaspor’un borcu 1 milyar 250 milyon lira

Kulübün mali durumundan sportif anlamda yaşananlara dek pek çok noktaya açıklık getiren Başkan Banaz, transfer tahtasına ilişkin merak edilenleri de yanıtlandırdı. Banaz, kulübün borcunun şu an için 1 milyar 250 milyon lira olduğunu belirtti. 

FIFA’dan 2 dönem kalıcı transfer yasağının geldiğini anımsatan Başkan Banaz, bu sürecin çözüme kavuşmadığı sürece tahtanın açılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını vurguladı.

Bursaspor’un durumu ile alakalı Avrupa’da bir emsalin bulunmadığına işaret eden Başkan Banaz, “Bir tek Ankaragücü örneği var. Burada Ankaragücü, FIFA’nın yazılarına hiç bildirim yapmamış, biz FIFA’nın tüm yazılarına cevaplar vermişiz. Ankaragücü’nün mevzusunda futbolcu 35 yaşında, 1,8 milyon Euro alacağı var, futbol hayatıyla alakalı sportif cezaya yönelik bir gündemi yok, ununu elemiş, eleğini asmış, bizim oyuncumuz 27 yaşında. Luka Capan’ın avukatıyla görüşmelerimiz oldu, her yolu denedik. Oyuncu, sportif ceza imkanı doğabileceği için bu konuya sıcak bakmıyor. Mesele ‘tamam’ dedirtebilmekti, çok zorladık, ret geldi. Futbolcu sportif hayatı devam ettiği için yanaşmadı. Parayı peşin almak istiyor, avukatıyla pazarlıklar yaptık, şu an beklemede.” dedi.

Servet Yardımcı ile görüşüldüğünü ve bu noktada FIFA ile arabulucuk için harekete geçildiğini kaydeden Başkan Banaz, “CAS’ta sürece başvurduk, 50 bin frank başvuru için yatırdık. Sayın Servet Yardımcı bu işi çözdük derse, transfer cezası kalkıyor. Burada bir yanlış anlaşılma var; CAS’tan haber bekleniyor dendi, CAS’tan değil FIFA’dan haber bekliyorduk. Ücretlerimizi yatırdık, bunun öncesinde görüşmelerimiz 50’yi vermeden konuyu çözelim amacındaydı. FIFA arabuluculuğu kabul etsin, futbolcuyla da anlaşınca CAS süreci olmayacaktı. Bu haber gelmedi, FIFA’dan olumsuz yanıt geldi. Her yolu deniyoruz, her yolda bir engel karşımıza çıkıyor.” diye konuştu.

İlk yarıda sportif açıdan kötü bir tablonun göründüğünü belirten Başkan Banaz, genç oyuncuların entegrasyonunun bir türlü istenilen seviyede olmadığını dile getirdi. Başkan Banaz, “Bir türlü koordinasyon sağlanamadı. Oyuncularla birebir görüşmeler de yapıyorum. Gençlerde sıkıntı olduğu teşhisi netleşti, Profesyonelliğe adım atıldı ancak mental açıdan hala o yetişkinliğe erişilemedi. Burada bir realite var, bunlar genç oyuncular. Antrenmanlarda çok coşkulu, özgüvenleri yüksekler ama sahaya çıktıklarında kendi gerçeklerini görüyorlar. Baktığınızda Çağatay sürecin içine dahil oldu, Özer Hurmacı geldi, Hasan Sabri Karaca iyileşti, Hasan Ayaroğlu’nu da düşünürsek, 4 transfer yapmış gibi olacağız. 19 haftalık tecrübe oldu, inşallah bundan sonrası daha iyi olur.” dedi.

Sezon başında hedeflerin yüksekte olduğunu ve büyük bir güvenle sezona başlanıldığını belirten Başkan Banaz, “Sezon başında Özer ile konuştuk, Tahsin hoca görüştü. 10-15 dakika katkı sağlarım, teknik açıdan da yardımcı oluruma gelmiş konu ama Tahsin hoca hayır dediği için o denklem çalışmadı. Bu duruma hiç kalkışmayalım, ihtiyaç yok moduna geldi durum. Özer yine gelmek istediğini belirtmişti. Başlarda beklenti yüksekti, teknik heyetin de beklentisi takımın Play-Off oynayacağı yönündeydi, Çağatay da sezonu takımdan 20 gün önce açtı, tek başına idmanlar yaptı, özgüveni yüksek. O zamanki kararların arkasında en az 5-6 sıra üstte oluruz bakış açısı vardı, ancak gerçeklerle bu durum örtüşmedi.” şeklinde konuştu.

Şu an borcun 1 milyar 257 bin TL olduğunu söyleyen Başkan Banaz, borcun önemli bir kısmının yabancı para cinsinden olduğunu ve döviz kurlarındaki değişimlerin, toplam borca da direkt olarak etki ettiğini kaydetti.

Askıya alınan akaryakıt ve iş yeri satışlarıyla ilgili konuya açıklık getiren Başkan Banaz, “Sistemin hatasından dolayı, tüzel kişi olduğundan bildirim gitmemiş, buna istinaden başvuru oldu, durduruldu, Burada yanlış bir algı var, biz benzinliği satmaya çalışıyoruz şeklinde. Biz istiyoruz ki, satışı olacak gayrimenkulün bizim kontrolümüzde satışının olması. İcradan heder olmaması. Yoksa benzinliği satmalıyız diye bir gündemimiz yok, neden satalım? 2026 yılının 11. ayına kadar burada bir petrol şirketinin hakları var, elde edilecek 10 yıllık gelir peşinen alınmış harcanmış bitmiş gitmiş. Biri gelecek, parayı verecek ancak 2026’dan sonra buradan gelir elde edecek. En az 150 eder diye konuşuyorlar, yarın buradan gelir elde edilmeye başlansa evet eder ama elde edemiyoruz. Genel kuruldan bunun için yetki aldık, böyle gayrimenkul var, icradan gidecek, bu icradan gitmesin de bu konuda insiyatifimiz olsun, yönetim de fırsat doğarsa değerlendirsin diye yetki aldık. Keşke dursa, mülkü olsa işlese.” dedi.

Yönetim olarak ellerini taşın altına koyduklarına işaret eden Başkan Banaz, silinen yönetici alacakları ile birlikte 100 milyon TL’lik bir borcun bertaraf edildiğini söyledi. Kimi borçların ödenerek, kimi borçları da sildirerek bu konuda tasarruf sağlandığını kaydeden Başkan Banaz, yeni yasa ile birlikte artık işlerin ciddileşeceğini ifade etti.

Başkan Banaz şöyle konuştu;

“Bu tablonun realitesini ortaya koydukça, camianın inancında kırılmalar gördük. Gerçekleri konuşup, reçeteleri net bir şekilde ortaya koyduk, bir çok insanın elini taşın altına koyması, güven aşılanması mantığındaydık fakat bu negatif yansıdı diyebilirim. Çünkü konu, ‘yaz bana 3 milyon, 299 kişi bul, ben 300. kişi olurum’a geliyor. Herkes denize taş atmak gibi değerlendiriyor, 1 milyondan ne olacak, zaten bitmiş saçma sapan bir yere gidecek diye düşünülüyor. Genelde olmayacağı ile alakalı bir inanç var. En büyük sorunu burada yaşıyoruz. Oysaki yasal düzenlemeyle beraber inanılmaz sorumluluklar geliyor. Artık kimse kafasına göre imza atamayacak. Ben de diyorum ki; şehir bunu bir kez daha yapacak, bu işi kurtardıktan sonra zaten ayağını yorganına göre uzatmak zorundasın. Para mı yok, 2. Lig’de oynamaya devam etmek zorundasın, paran varsa da yukarıya devam edeceksin. Zaten gelir giderden dolayı artık 900 bin Euro’luk saçma sözleşme imzalamaya da izin verilmeyecek, şu anki en büyük engel yabancı oyuncularla Bursaspor’un ilişkisinde. Bursaspor’un artık yabancı oyuncularla sonlandırılması lazım, yerlilerle anlaşman çok daha kolay. Yabancıları ortadan kaldırman demek filiz lisansı açman demek, bu da Bursaspor’un hayat döngüsünü devam ettirir. Özlüce’yi de Milli Emlak’tan çözerek tahsisi alacaksın, geriye kalan asgari ihtiyaçları göğüslemek olur ki şehir de bunu yapar zaten.”

Son olarak kulübün devamlı olarak eksi ürettiğini belirten Başkan Banaz, “10 bin üye hedefi koyalım, yarım asgari ücret para alsan yıllık 40 milyon eder. Çok rahat kafaya oynayan bir takım kurulabilir. ‘FK’ gibi bir gündemimiz yok, hiçbir şekilde de içime sinmez. Şampiyonluk, parayla satın alınabilecek bir şey değil,i ben 40 yılda bir kez yakalamışım, amatöre gitsek bile. Sezonun ikinci yarısı başlıyor, önümüzdeki 2 maçtan galibiyetle ayrılabilirsek çok farklı bir atmosfere girebiliriz. 2 bine değil 20 bin kişiye oynamalıyız.” ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.