SON DAKİKA
Hava Durumu

Eker: Sıcaksu Bölgesi’ndeki Turizm Fırsatını Kaçırmayalım

Bursa Ticaret Sanayi Odası Meclis Üyesi Hasan Eker, BTSO Ekim Ayı Meclis Toplantısında kürsüden söz alarak meclise hitap etti. Sıcaksu Bölgesi’ndeki çalışmalara değinen Eker, bölgede konut inşa etmenin en son alternatif olması gerektiğini belirterek, “Bursa’da turizm için bu bölgeden daha iyi bir yatırım alanı yok. Bölgenin tamamının turizm alanı olarak planlanması, Bursa turizmine büyük değer katar.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2022 01:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2022 01:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Eker: Sıcaksu Bölgesi’ndeki Turizm Fırsatını Kaçırmayalım

BTSO 42. Meslek Komitesi (Turizm ve Seyahat Acenteleri) Meclis Üyesi Hasan Eker, Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi’nin termal turizm alanı olması amacıyla istimlak edildiğini belirterek, “Daha sonra bu bölge için yatırımcılar arandı. Ancak yeterli yatırımcı bulunamadığı gerekçesi ile TOKİ tarafından bölgede 692 konut, 63 dükkan ve yaklaşık 25 dönümü de termal alan olacak şekilde bir proje hazırlandı. Bu projenin kesinleştiği Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilan edildi.” dedi.  

“Turizm Alanı Olarak Planlanmalı”
Bölgede konut inşa etmenin en son alternatif olması gerektiğini savunan Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buranın hemen 1 km batısında Yunuseli’de binlerce konut kullanıma girmek üzere. Ayrıca bölgede büyük bir trafik sıkışıklığı var. Bunun üstüne inşa edilecek yeni konutlar bu problemi daha da derinleştirecek. Bursa’da turizmin gelişmesi için çok büyük bir potansiyel var. Ancak yatırım olmadan turizmi geliştiremeyiz. Bursa’da bu bölgeden daha iyi bir yatırım alanı yok. Hemen çevresinde Merinos, Kültürpark ve Botanik Park olan, termal suyun tam üzerinde yer alan bir bölge. Buranın 25 dönümü değil tamamının turizm alanı olarak planlanması Bursa’da turizmin gelişmesine önemli değer katacaktır.”

“Cumhurbaşkanına Detaylı Anlatılırsa Proje Değişebilir”
Proje ilan edildikten sonra turizmciler olarak girişimlerde bulunduklarını kaydeden Eker, “Buranın konut alanı olarak kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Şehrin göbeğinde yer alan bu bölge yatırımcı çıkana kadar boş bile kalsa daha verimli olacaktır. Karar alınmış olmasına rağmen henüz temel atılmadı. Konunun Sayın Cumhurbaşkanına detaylı anlatılmasının faydalı olacağını düşünüyoruz. Komite olarak biz bu konuda bir karar aldık. Kamuoyundan da destek bekliyoruz. BTSO’nun da yer alabileceği yeni proje ile burası daha güzel bir şekilde değerlendirilebilir.” 

BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu: “Konut Değil Turizm Alanı Olarak Değerlendirilmeli”
BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu da toplantıda yaptığı konuşmada Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi’nin şehre yakınlığı ve ulaşım imkanlarının fazla olması nedeniyle konut yerine turizm alanı olarak değerlendirilmesinin kente daha faydalı olacağını vurguladı. 

Bölgenin yaşanabilir bir Bursa ve inşaat sektörünün sürdürülebilir kalkınması için büyük önem taşıdığını ifade eden Tuğcu, “Acemler, Yalova yolu ve İzmir yolu üçgeninde yapılacak yatırımlar çok önemli. Burası 1/100 binlik planla eşgüdüm içinde planlanması gereken bir bölge. Parçacı bir yaklaşımla yapılan planlama katkı sağlamayacak, şehrimize fırsat kaybettirecektir. Bu konunun kamuoyunda gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haberindoğrusu-Özel Haber

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.