SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan iş dünyasına "6'lı masa" eleştirisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanBursa Ticaret Sanayi Odası tarafından 48.kez düzenlenen 2022 Ekonomiye Değer Katanlar Ödül törenine katılı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2023 23:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2023 23:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Erdoğan'dan iş dünyasına "6'lı masa" eleştirisi

Bursa Ticaret Sanayi Odası tarafından 48.kez düzenlenen 2022 Ekonomiye Değer Katanlar Ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan altılı masa ve iddialara sesiz kalan iş dünyasına eleştiride bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

- İHA ve SİHA konusu altılı masanın ülkemizin stratejik yatırımlarına yönelik saldırıları arasında ilk değil en son örneği.

- Yabancı komiserlerden medet uman müstemleke temsilcilerinin ülkemizi bataklığa sürüklemesine göz yummayacağız. 

- Ülkemizin staratejik yatırımlarını engellemeyi hayal edenlerin bu heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakacağız.

- Siyasi istikrarsızlık ikliminin yeniden hortlatılmasına müsaade etmeyeceğiz. Sadece son birkaç ayda yaşadıklarımız bile bu çürük yapının Türkiye’ye kavga, entrika, kriz ve kaos dışında hiçbir şey vaad etmediğini gösteriyor.

-  Bunların tek derdi gel deyince koşa koşa gelen git deyince tıpış tıpış giden, iradesi olmayan güdük bir şahsiyeti millete Cumhurbaşkanı adayı olarak kabul ettirmektir.

- Muhalefetin Türkiye güvenli değil iftirası karşısında biz siyasetçilerden önce en güçlü tepkiyi iş dünyamızın vermesi gerekirdi. Çete yaftası karşısında en sert eleştirinin iş dünyasından gelmesi beklenirdi. Ekonomimizi açıkça çökertmeyi amaçlayan sermaye ırkçılığı karşısında herkesten evvel bu ülkenin sanayi ve ticaret odaları tavır koymalıydı. Yıkım masanın son dönemde bürokrasiden savunmaya, ekonomiye, tehdit dozunu sürekli arttırmasında bu sessizliğin önemli payı olduğunu düşünüyorum.

- Geçmişteki kirli oyun sahnelenmek isteniyor. Son 20 yılda en büyük başarıyı elde ettiğimiz savunma sanayisinde kopartılan fırtınayı görüyorsunuz.

- Daha sandıktan bile çıkmadan gurur kaynağı projelerini dillerini dolamaya başladılar. Hiçbir hakikati olmayan ithamlarla milyarlarca dolar ihracat yapan firmalarımızı itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Attıkları yalanın altında kalınca çıkıp özür dilemek yerine masanın diğer ortakları gibi başkalarını suçladılar.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.