SON DAKİKA
Hava Durumu

Lise öğrencilerinden ayakta alkışlanan etkinlik

Bursa'da 5 lisenin öğrencileri tarafından hayata geçirilen Şiir İnci-Şehri Yar Bursa projesi büyük beğeni topladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 00:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 00:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Lise öğrencilerinden ayakta alkışlanan etkinlik

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Birlik Vakfı Bursa Şubesi'nin katkılarıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda sergilenen Şiir İnci-Şehri Yar Bursa projesi izleyiciyle buluştu. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, oyun öncesi yaptığı konuşmada, projenin hayata geçmesinde emeği olanlara teşekkür etti. Birlik Vakfı Bursa Şibesi Başkanı Mustafa Bayraktar da hem İslam dünyası hem de Bursa için büyük önem taşıyan Bursalı Aşık Yunus, Lemi'i Çelebi, Eşrefoğlu Rumi, Süleyman Çelebi ve Niyazi Mısri'nin anlatıldığı böyle önemli bir projenin çinde oldukları için mutlu olduklarını söyledi.       

Protokol konuşmalarının ardından proje yazarlığını ve koordinatörlüğünü Hüseyin Yılmaz'ın yaptığı etkinlikte Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Mahmut Berat Durak'ın öğrencileri Süleyman Çelebi'yi, Tofaş Fen Lisesi öğretmeni Murat Kara'nın öğrencileri Bursalı Aşık Yunus'un, Yeşil Devlet Hatun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Abdurrahman Kanaç'ın öğrencileri Lemi'i Çelebi'nin, BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi öğretmeni Yeliz Pektaş İnci'nin öğrencileri Eşrefoğlu Rumi'nin, Atatürk Anadolu Lisesi öğretmeni Öztem Taşbaş'ın öğrencileri de Niyazi Mısri'nin yaşamını tiyatral formatta aktarmaya çalıştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun da oyun aralarında ilahiler seslendirdiği etkinlik, salonu dolduran izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Etkinlik sonunda katkısı olanlara plaket verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.