SON DAKİKA
Hava Durumu

Miniklerden can dostlara ziyaret

Yıldırım Belediyesi, çocuklarda hayvan sevgisi farkındalığı oluşturmak amacıyla Cumalıkızık Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi’nde çocukları misafir ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2022 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2022 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Miniklerden can dostlara ziyaret

Yıldırım Belediyesi, sokak hayvanlarının rehabilite ve tedavi edildiği merkezde, ilçe ve il genelinde yaşayan vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla örnek projeleri hayata geçiriyor. Cumalıkızık Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi’nin bu haftaki ziyaretçileri Yıldırım Belediyesi Kreşi’nin öğrencileri oldu. Barınaktaki uzmanların gezdirdiği çocuklar, can dostlarla vakit geçirerek doyasıya eğlendi.

CAN DOSTLARI EMİN ELLERDE

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’daki köklü vakıf kültürünün yaşatıldığı Yıldırım’da, her canlıya değer verildiğini söyledi. Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün sokak hayvanlarını korumak, onlara daha güvenli ve sağlıklı bir yaşam sunmak için yoğun şekilde çalıştığını belirten Başkan Yılmaz, “Cumalıkızık Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi’mizde 2019 yılından bu yana 27 bin 90 hayvanı tedavi ederken, 2 bin 188 hayvanı da sahiplendirdik. Ayrıca yemek bulmakta zorlanan hayvanlar için, daha önceden belirlenen noktalara düzenli olarak mama bırakıyoruz. Sokak hayvanları için parklara, caddelere, sokaklara su kapları yerleştiriyoruz. İlçemizin birer sakini olarak gördüğümüz can dostlarını korumaya, onlar için daha güvenli yaşam alanları oluşturma 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.