SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafa Bozbey'den zehir zemberek sözler! Aktaş'ı topa tuttu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yeni döneme dair basın açıklaması düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Mustafa Bozbey'den zehir zemberek sözler! Aktaş'ı topa tuttu

31 Mart yerel seçimlerin ardından mazbatasını alarak göreve başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Merinos AKKM Yıldırım Salonu'nda yeni döneme dair 'Genel Değerlendirme Toplantısı' gerçekleştirmek üzere basın mensuplarıyla buluştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Basınımızla her ayın ilk haftası düzenlenecek olan toplantılarımız olacak. Her ayın ilk haftası buluşacağız, Bursa'nın geleceğini konuşacağız, neler yaptığımızı ve yapacağımızı paylaşacağız" şeklinde konuştu. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Halkımızın hassasiyetlerini anlıyorum. Bunun için daha netleşmemiş bir konununun kamu oyu gündemine gelmesini önemsiyorum. Bu konuyla alakası gereğini yaptığımızı da duyurmak istiyorum. Liyakatli ve deneyimli kadrolarla hizmet vereceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini istiyorum" açıklamalarıyla gündemde çıkan konu hakkında açıklamada bulundu. 

İçeride yapılan usulsüz işlemleri biliyoruz, gerekeni yapacağız. Hiç kuşkunuz olmasın. Yaşanan gelişmelerin vicdanları yaraladığını biliyorum. Biz olduğumuz sürece, Mustafa Bozbey olduğu sürece Bursalıların hakkı ve hukuku yenmeyecek. Göreve geldiğimiz andan itibaren söz verdiğimiz gibi suya yüzde 25 indirim yaptık. Dilimiz, kimliğimizdir diyerek tabelalarda beklenen kararı aldık. Otopark sorununu da çözdük ve ücretsiz hale getirdik. Bursalıların önceki dönem borçlarını da sildik. Bizim taahhütlerimizdi, yaptık. 3100 kişilik spor salonunu 5000 seyirci kapasitesine çıkartmak üzere yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Katı Atık Arıtma Tesisi'nin de çalışmalarına son verdik. Ortak akıllı doğru yer arayışını başlatmış olduk. Sözlerimizi tutuyoruz, tutmaya devam edeceğiz.

Burkent'te kentsel dönüşüm adı altında 2+1 dairenin bir buçuk misline ihalesinin yapıldığını seçim üstü yapıldığını görüyoruz. Hafriyatı büyükşehir belediyesi yapmış, sadece konutların yapımına harcanan 2+1 dairenin maliyeti bu proje sonucu 4,5-5 milyona gelecek. Siz kaça satabilirsiniz? İyi düşünmek lazım. Usulsüzlükleri ortaya çıkaracağız. Bağımsız denetçilerle mercek altına alınacak. 

Tarım A.Ş.'de 10 tır çekicisi için 5.8 Milyon artı KDV araç kiralamaya ödeniyor. Ama araçların 4 tanesi depoya geliyor, 6 tanesi ortada yok. Depoya gelenler de hiç çalıştırılmıyor. Bununla birlikte 28 adet farklı binek araç Tarım A.Ş.'ye veriliyor, tırların faturası ödeniyor, 28 aracın aylık maliyeti 80 bin lira araç başına para ödenmiş oluyor. Gerçekten akıl alacak gibi değil. Bundan sonra bu hatalara kamuoyunun duyarlı olmasını ve bir daha kimsenin bu hataları yapmamasını sağlayacağız. Bursalıların hiç kuşkusu olmasın, hizmetlerde herhangi bir aksama yaşanmayacak. Biz çözümlerle geldik. 

"HEDİYE ÇEKLERİNİ İNCELEMEYE ALDIK"

Seçim döneminde, bazı odalarımız, esnaf odalarımızla yapılan anlaşmaya istinaden. Hiçbir denetim ve kriter dikkate alınmadan dağıtılan ve ihalesi 199 milyon artı KDV 213 milyon civarında olan hediye çeklerini de incelemeye aldık. Bursalı'nın parasının nereye gittiği bizim için önemli. Hak edenlere dağıtılmışsa, teşekkür ederiz. Kriterler bellidir. 

Ayrıntılar geliyor... 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.