Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Osmangazi'ye bir kütüphane daha

Osmangazi Belediyesi tarafından kente kazandırılan 14'üncü kütüphane olan İsmail Hakkı Tonguç Bağış ve Şiir Kütüphanesi ile Genç Kafe 16 Kasım Cumartesi günü saat 13.00'da hizmete açılıyor.

Giriş: 2024-11-14 15:49:00
Paylaş
Osmangazi'ye bir kütüphane daha

Toplumun her kesimine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak hedefiyle ilçenin birçok noktasında kütüphaneler oluşturan Osmangazi Belediyesi, ilçeye kazandırdığı son kütüphane olan İsmail Hakkı Tonguç Bağış ve Şiir Kütüphanesi'nin kapılarını kitapseverlere açıyor. 16 Kasım Cumartesi günü saat 13.00'da hizmete açılacak olan İsmail Hakkı Tonguç Bağış ve Şiir Kütüphanesi, ders çalışmak, kitap okumak ve araştırma yapmak isteyenlere konforlu bir ortam sağlayacak. 9 bin kitap kapasitesine sahip kütüphanenin raflarında, tüm okuyuculara hitap eden kitaplar yer alıyor.


Kütüphane ile aynı bina içerisinde yer alan Genç Kafe ise kaliteli ve uygun fiyatlı kahvelerinin yanı sıra lezzetli atıştırmalıkları ile gençler için keyifli bir mola yeri olacak. Osmangazili kitapseverler, kütüphanenin zengin kitap koleksiyonundan faydalanırken, kahvelerini yudumlayacak.


Kitap bağış kampanyası devam ediyor
Osmangazi Belediyesi'nin kütüphanedeki kitap çeşitliliğini arttırmak için başlattığı kitap bağışı kampanyası devam ediyor. ‘Kitaplarınız Umutlara Ortak Olsun' adı altında gerçekleştirilen kitap bağışı kampanyasına katılmak isteyenler, kütüphanelerin kapalı olduğu Pazar ve Pazartesi günleri hariç diğer günlerde saat 09.00 ile 16.00 arasında Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi, Emek Kütüphanesi, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi Kütüphanesi, Demirtaş Kültür Merkezi Kütüphanesi, Hüdavendigar Kütüphanesi ve İsmail Hakkı Tonguç Bağış ve Şiir Kütüphanesi'ne kitaplarını teslim edebilirler.

Yorumlar

HABERLER

Bursa şeftalisinde hasat başladı! Fiyattan çiftçiler memnun...

Bursa şeftalisi ve nektarinde hasat başlarken, toptan kilogram fiyatının 100 liraya ulaşması çiftçiyi sevindirdi.

Giriş: 09.07.2025 09:36 | Güncelleme:
Paylaş
Bursa şeftalisinde hasat başladı! Fiyattan çiftçiler memnun...

Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, Gürsu Ovası'nın normalde armut üretimiyle bilindiğini ve yoğunlukla bu ürünün yetiştiriciliğinin yapıldığını belirterek, şeftali üretiminin de az olmadığını söyledi.

Yılda ortalama 18-20 bin ton şeftali ve nektarin üretiminin olduğu Gürsu'da bu yıl don zararı nedeniyle rekoltenin 13-14 bin ton civarında beklendiğini anlatan Dönmez, hasadın ve fiyatların çiftçiler açısından iyi gittiğini kaydetti.

Ürünlerinin genellikle iç piyasaya gittiğini vurgulayan Dönmez, "Dövizin biraz düşük kalması ihracatı önlüyor. İç piyasadaki fiyatlar yurt dışından yüksek şu anda." dedi.

Bursa ve Gürsu'nun dışındaki yerlerde daha fazla don olduğundan iç piyasaya ürünün ancak yettiğini dile getiren Dönmez, çiftçinin kilogram çıkış fiyatının şu anda 30 ile 100 lira arasında değiştiğini söyledi.

Dönmez, pazarlarda alım gücüne göre tüketici fiyatlarının şekillendiğini belirterek, "Bizden 80-100 lira arasından çıkan ürün 150-200 lira arasında olabiliyor marketlerde. Daha ucuza giden ürünler de pazar yerine göre daha uygun fiyatla satılabiliyor" diye konuştu.
Dönmez, Bursa'da şeftali hasadının ekim sonuna kadar devam edeceğini ifade ederek. bu yıl fazla bir ihracat beklemediklerini anlattı.

Çiftçi Zekeriya Hacıoğlu ise şeftali ve nektarin hasadının sürdüğüne dikkati çekerek, "Santa maria armudu önündeki çeşitler erkenci oluyor bize. Rekoltenin az olmasından kaynaklı fiyatlar biraz daha iyi. Çiftçi şu anda oluşan fiyatlardan memnun. Dondan kaynaklı ürün azlığı fiyatları yükseltti" ifadesini kullandı.

Haber Arama