SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonya ile İngiltere arasında savunma işbirliği

Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve İngiliz mevkidaşı Rishi Sunak, ülkelerin birbirlerinin topraklarında askeri güç konuşlandırması konusunda anlaştı

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 01:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 01:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Japonya ile İngiltere arasında savunma işbirliği

Alınan bilgiye göre, Japonya Başbakanı Fumio Kishida; Fransa, İtalya, İngiltere, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri ziyaretlerini kapsayan diplomasi turunun İngiltere ayağına mevkidaşı Rishi Sunak ile bir araya geldi. İki ülkenin geçen ay aldığı ortak savaş uçağı geliştirme kararının ardından gelen görüşmede ikili, karşılıklı savunma işbirliğini yeni bir boyuta taşıdı. Sunak ve Kishida, ülkelerin birbirlerinin topraklarında askeri güç konuşlandırmasına izin verecek bir savunma anlaşması imzaladı. İngiltere Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, iki ülkenin savunma ve güvenlik işbirliğini güçlendirecek anlaşmanın "İngiltere ile Japonya arasında 100 yıldan uzun süredir yapılan en önemli savunma anlaşması" olduğu vurgulandı.

İngiltere'nin, Japonya ile Karşılıklı Erişim Anlaşması imzalayan ilk Avrupa ülkesi olduğu hatırlatılan açıklamada, son adımın İngiltere'nin, Hint-Pasifik bölgesinin güvenlik ve istikrarını sağlamaya yönelik kararlılığını güçlendireceğinin altı çizildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.