SON DAKİKA
Hava Durumu

Paşinyan anlaşmaya yakın

Parlamentoda konuşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinya, "Azerbaycan ile bu yılın sonuna kadar barış anlaşmasının imzalanmasını diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2022 22:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2022 22:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Paşinyan anlaşmaya yakın

Nikol Paşinyan, Ermenistan Parlamentosu'nda milletvekillerine hitap etti. Rusya'nın Soçi kentinde 31 Ekim'de yapılması planlanan üçlü görüşmeye katılacağını söyleyen Paşinyan, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den, 31 Ekim'de Soçi'de üçlü görüşme yapılmasına dair davet aldım. Bu daveti onayladım. Azerbaycan'ın onaylayıp onaylamadığına dair bir bilgim yok" dedi.

"Azerbaycan ile diyalog başlatılması gerekiyor."
Ermenistan ile Azerbaycan arasında barış anlaşmasına varmayı umduklarını belirten Paşinyan, "Bu yılın sonuna kadar (anlaşmanın) imzalanmasını diliyorum. Bu ne kadar gerçekçi? Bu soruya şöyle cevap vereyim; hükümet ve ben bunu gerçeğe dönüştürmek için her türlü çabayı göstereceğiz. Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan ile diyalog başlatılması gerekiyor. Bu çok önemli bir husus. Dağlık Karabağ Ermenilerinin haklarını ve güvenliğini korumak için birtakım görünür mekanizmalar bulunmalı" ifadelerini kullandı. Anlaşmaya dair sınırların belirlenmesi konusunun da önemli bir detay olduğunun altını çizen Paşinyan, "Bu önemli bir nüans ve barış anlaşması imzalanana kadar sınırların belirlenmesiyle ilgili çalışmaların tamamlanacağını umuyoruz. Prag'da bunun 1991 sınırları temelinde gerçekleşeceği konusunda anlaştığımız düşünülürse, bu sınırlar bilindiği için bu gerçekçi olabilir" açıklamasında bulundu.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.