SON DAKİKA
Hava Durumu

Televizyondaki ilk tartışmaları nasıl yorumlandı?

ABD Başkanı Joe Biden ve eski başkan Donald Trump, Kasım ayında yapılacak seçimler için televizyondaki ilk tartışmalarını gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 03:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 03:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Televizyondaki ilk tartışmaları nasıl yorumlandı?

Perşembe akşamı yerel saatle 21.00’de (TSİ 04.00) başlayan, Atlanta’daki CNN Başkanlık Tartışması’nda iki aday, yaklaşık dört yıl sonra ilk kez, seçmenleri kendilerine oy vermeye ikna etmek üzere bir araya geldi.

Biden’ın 90 dakika süren tartışma boyunca zaman zaman düşüncelerini toparlayamaması ve bazı noktalarda söylediklerinin anlaşılmaması Demokratlarda kaygıya yol açtı.

Tartışmanın hemen ardından CNN’e konuşan Biden’ın eski iletişim direktörü Kate Bedingfield, “Bu Joe Biden için iyi bir münazara değildi” dedi.

Bedingfield, Biden’ın enerjiye ve dayanıklılığa sahip olduğunu kanıtlayamadığını söyledi.

2008’de eski ABD Başkanı Barack Obama’nın kampanyasını yöneten David Plouffe, ise tartışmadan sonra MSNBC kanalına konuşarak, Trump ile Biden arasında 30 yaş fark var gibi göründüğünü söyledi.

Tartışmanın ilerleyen dakikalarında daha iyi bir performans sergilediği düşünülen Biden’ın ekibi, ABD Başkanı’nın sesinin kısık olmasının hastalıktan kaynaklandığını öne sürdü.

Tartışmanın ardından CNN’e konuşan Başkan Yardımcısı Kamala Harris Biden’a yönelik eleştirilere “Evet, yavaş bir başlangıç ama güçlü bir bitiş oldu” şeklinde cevap verdi.

Trump’ın ise 2020’deki tartışmalar sırasında sergilediği kavgacı tavırdan kaçındığı ve tartışmada büyük ölçüde Biden’ın siciline yönelik saldırılara odaklandığı yorumları yapıldı. Ancak eski başkanın defalarca gerçeklerle desteklenmeyen iddiaların yanı sıra zaman zaman tamamen yanlış bilgiler verdiğine dikkat çekildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.