SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskiy'den Türkiye'ye teşekkür

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ne (AKPM) video konferansla katılan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Azovstal'daki bazı esirlerin serbest bırakılmasında bize yardımcı olan Türk yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2022 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2022 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Zelenskiy'den Türkiye'ye teşekkür

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ne video konferansla katıldı. Zelenskiy yaptığı konuşmada, Ukraynalı savaş esirlerine hem kendilerinin hem de Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin ulaşamadığını, bu esirlere işkence edildiğini öğrendiklerini söyleyerek, "Azovstal'daki bazı esirlerin serbest bırakılmasında bize yardımcı olan Türk yetkililere de teşekkür etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Rusya-Ukrayna savaşının 230 gündür devam ettiğini, her sabah güne Rusya'nın bir sonraki hedefi ne olacak sorusuyla uyandıklarını söyleyen Zelenskiy, Rusya'nın diplomatik alanda mümkün olduğu kadar izole edilmesi, siyasi ve askeri liderlerine baskı yapılmasının sağlanması gerektiğini belirtti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Silahlar sustuğunda diplomasi en güçlü araçtır. Bugün Rusya'yla diplomasi mümkün değil. Biz terörist değiliz, Rus sivil öldürmüyoruz. Ancak Rus toplumuna bu savaşın kendilerine pahalıya mal olacağı gösterilmeli. Onların liderleri bu savaşı başlattı" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, AKPM'nin Rusya'yı "terörist devlet" olarak tanıyan ilk kurum olması yönündeki beklentisini dile getirerek, "Rusya'yı adalet karşına çıkarmak için özel mahkeme oluşturma konusunda özel bir rolünüz var" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.