SON DAKİKA
Hava Durumu

MAUN’den deprem bölgesine yardım

Muş Alparslan Üniversitesi’nden (MAUN) Kahramanmaraş merkezli 11 ilde ciddi yıkıma neden olan deprem nedeniyle zor duruma düşen depremzedeler için kampanya düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
MAUN’den deprem bölgesine yardım

MAUN Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar liderliğinde tüm üniversitelerde başlatılan kampanyalarla bölgeye çok ciddi yardım gönderildiğini söyledi. MAUN olarak depremin ikinci gününden itibaren organize olduklarını ve gerek ayni gerek nakdi, gerek araç-ekipman gerekse teknik destek kalemleriyle tüm imkanlarını bölgeye sevk ettiklerini ifade eden Polat, “Onlarca yardım konvoyunu, yüzlerce personelimizi ve gönüllüyü deprem bölgelerine taşıdık” dedi. Üniversiteyi temsilen tüm deprem bölgesini dolaştığını aktaran Polat, “ Malatya ve Maraş gibi bazı illere iki defa gittim. Üniversite rektörlerimizi ziyaret ederek ihtiyaçlarını sordum. Vefat eden tüm öğrencilerimizin ailelerine uğrayıp üniversitemiz adına başsağlığı dileklerimi ilettim. Evine gidemediğim bir öğrencimizin ailesine ise taziyelerimi telefonla ilettim” değerlendirmesinde bulundu.

Birgün Gazetesine tepki

Prof. Dr. Polat, depremzedeler için başlatılan yardım çalışmalarını sabote eden ve iyi niyetle bölgeye yardım elini uzatan hayırseverlerin şevkini kıran provokatif yayınlarıyla dikkat çeken Birgün Gazetesi’nin Şırnak Valisi Osman Bilgin’in yardım çağrısının ardından kendisinin de akademik ve idari personele yönelik gönüllülük esasına dayanan yardım çağrısını da “zorla bağış“ manşeti atarak amacından saptırmaya çalıştığını aktardı. Art niyetli yayınların milletin geleneksel kodlarında var olan hayırda buluşma ve iyilikte yardımlaşma duygularını engelleyemeyeceğini ifade eden Polat, “Bu gazetenin art niyetli haberlerine inat, depremzedelerin yanında olmaya devam edeceğiz” görüşünü aktardı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.