SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan esnafa müjde

Esnaf ile çalışanların ayakta kalmasını sağlayacak tedbirler aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni müjdeleri sıraladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2023 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2023 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Erdoğan'dan esnafa müjde

Erdoğan, Ato Congresium ‘da gerçekleşen ''Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması'' programında konuştu. Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: 


- Öncelikle her kesimin ama özellikle de esnafımızın ve çalışanlarımızın ayakta kalmasını sağlayacak tedbirler aldık.

- Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 milyar lira esnaf kredisi parolası ile hayata geçirdiğimiz destek paketinden şimdiye kadar 136 bin esnafımız faydalandı.

- 1. ve 2. risk grubunda bulunan ve halihazırda esnaf başına 500 bin lira olan kredi üst limitinden diğer risk gruplarındaki esnafımıza da Haziran ayı sonuna kadar yararlanma imkanı getiriyoruz. 

- Halkbank’tan paraf, troy esnaf kredi kartı bulunan esnafımız, kredi kartı harcamalarına üç ay ödemesiz olmak üzere toplam 12 ay vadeli yüzde 9. 75 gibi düşük faiz oranıyla taksitlendirme yapabileceklerdir.

- Ayrıca paraf, troy esnaf kartı olan esnafımızın hammadde, malzeme alımlarında kullandığı kredi kartı üst limitini yüzde 50 oranında artırarak 100 bin liradan 150 bin liraya yükseltiyoruz.

- Türkiye güçlü sağlık ve üretim altyapısı sayesinde hamdolsun bu süreçten kendini pozitif ayrışmayı başarmıştır.

- Son olarak esnafımıza tahsis ettiğimiz 100 milyar liralık kaynak için Halkbank kredilerinin faiz oranını yüzde 9 buçuktan yüzde 7 buçuğa indirdik. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.