SON DAKİKA
Hava Durumu

Yerli doğalgazı mart ayında kullanmaya başlayacağız

Mart ayı sonuna kadar yerli ve milli doğal gazın milletin hizmetine sunulacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Yerli doğalgazı mart ayında kullanmaya başlayacağız

Konuya ilişkin açıklama AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş'ten geldi. Güneş, mart ayı sonuna kadar yerli ve milli doğal gazın milletin hizmetine sunulacağını bildirdi.

Güneş, 2100 metre derinlikten çıkan gazın karaya olan uzaklığının 180 kilometre olduğunu, bugün itibarıyla; deniz tarafındaki iletim hatlarının tamamının inşaatının bittiğini belirtti. Deniz tarafında şu anda 50'yi aşkın gemiyle test işlemlerinin yapıldığını, bulunan doğalgazın ulusal doğalgaz iletim sistemine bağlayacak boru hatlarının da tamamlandığını ifade eden Güneş, "Karadeniz'de en az 35-40 yıl ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir gaz sahası bulunmuştur. Yeni keşifler, yeni sondajlar yapıldıkça bu rezerv ve yeterlilik süresi daha artacaktır. Son dönemde edindiğimiz kendi gemilerimizle; Karadeniz'de keşfedip bulduğumuz doğalgazın Filyos'tan karaya çıkarılması ve buradan milli sistemimize bağlanması oldukça önemlidir. Bu hizmetlerin kendi gemilerimizle, yerli ve milli şirketimiz tarafından yapılıyor olması üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. Enerjide dışa bağımlılığı azaltacak olan Karadeniz doğalgazı, Cumhuriyetimizin Türkiye yüzyılında bize çok büyük katma değer sağlayacaktır. İnşallah mart ayında onurla, gururla törenle açılışını yapacağımız doğalgaz ilk etapta evlerimizin mutfaklarında kullanılacak, 4 yıl içinde de tüm ısınma ihtiyaçlarımızı karşılayacaktır" dedi.

2,5 yıl gibi kısa bir sürede bu kadar önemli ve büyük bir projenin hayata geçirilerek vatandaşların hizmetine sunulmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü iradesi, güçlü liderliği, güçlü hükumet sistemi ve güçlü bir devlet ile mümkün olduğunu aktaran Güneş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile ekibine teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.