SON DAKİKA
Hava Durumu

Zirai ilaçlamada "drone" dönemi

Güneydoğu'nun incisi Mardin'de teknoloji ile tanışan çiftçi, drone ile zirai ilaçlama yaparak ürün kaybını en aza indiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Zirai ilaçlamada "drone" dönemi

Güneydoğu'nun incisi Mardin'de teknoloji ile tanışan çiftçi, drone ile zirai ilaçlama yaparak ürün kaybının önüne geçiliyor.
Mardin'in Mazıdağı ilçesinde çiftçiler drone ile tarlalarını ilaçlamaya başladı. Mazıdağı ovasında ilk defa drone ile zirai ilaçlama yapan çiftçi, ilaç tasarrufu ve ürün kaybını engellemeyi hedefliyor.

Zaman ilerledikçe teknoloji ile tanışan çiftçi, teknolojik ürünler ile işlerini yürütmeye başladı. Teknolojik aletler kullanan çiftçilerin hedefi az tüketim ile çok üretimdir.

“Zaman ilerledikçe teknolojide gelişiyor”
Zaman ilerledikçe teknolojinin de geliştiğini ve gelişen teknolojik aletlerden bir tanesi de drone olduğunu belirten genç çiftçi Serdar Abi, “Bu gün Mazdıdağı ilçemizde drone ile zirai ilaçlamayı ilk defa yaptık. Drone ile ilaçlama yapmamızın amacı oluşan verim kaybını önlemek, zaman tasarrufu ve su tüketimini azaltmaktır. Traktör ile ilaçlama yaptığımız zaman yaklaşık 60 bin, 70 bin TL’ye yakın verim kaybımız oluyordu. Ama bu gün drone ile ilaçlamayı yaptığımız için verim kaybımız olmadı” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.