SON DAKİKA
Hava Durumu

Annelerin onurlu direnişi

Evlatları terör örgütü tarafından kaçırılan Diyarbakır annelerinin onurlu direnişi bin 204 gündür sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2022 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2022 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Annelerin onurlu direnişi

Evlatlarını bölücü terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin evlat nöbeti, bin 204 gündür HDP Diyarbakır il binasının önündeki çadırda kararlılıkla devam ediyor.

Terör örgütü mensuplarınca çocuklarının dağa kaçırıldığını ileri sürerek, 3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi başlatan anne, baba, ağabey, abla, kardeş, amca; kan bağı olan ailelerin evlat nöbeti bin 204’üncü gününde devam ediyor.

Diyarbakır'da kardeşi Süleyman Çetinkaya için eylemde olan abla Zekiye Bozdağ, 4 yıldır HDP kapısında kardeşi için nöbette kaldığını, kalmaya da devam edeceğini söyledi. Kardeşim 30 Ağustos'ta HDP’nin gençlik kolları tarafından kandırılıp dağa gönderildi. Hiçbir engel ve tehditte boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Biz, haklı olan davamız için buradayız. Süleyman 4 yıldır seni bekliyoruz; gittiğinden beri peşindeyiz, asla senin peşini bırakmamışız. Sen gelene kadar buradan ayrılmıyorum. Gel teslim ol, kimse sana karışmayacak. Ceza yok teslim ol” çağrısında bulundu.


 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.