SON DAKİKA
Hava Durumu

Bodrum’da orman yangını: ‘2024 yılının en ciddi yangınlarından biri’

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün öğleden sonra başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Şimdiye kadar 100 hektar alanın zarar gördüğü belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 08:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Bodrum’da orman yangını: ‘2024 yılının en ciddi yangınlarından biri’

Yangın, Pınarbelen Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 9 Temmuz Salı günü saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Yangının ilk saatlerinden itibaren havadan ve karadan gerçekleştirilen söndürme çalışmaları, havanın kararmasıyla birlikte karadan devam ederken, ekipler yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf etti.

Bölgede rüzgarın etkili olması ve sürekli yön değiştirmesi sebebiyle ekipler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Hava kararana kadar 10 helikopter ve 8 uçak da çalışmalara destek verdi. Gece ise Türk Silahlı Kuvvetleri devreye girdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait gece hareket kabiliyetine sahip 2 helikopterin de çalışmalara katıldığını açıkladı.

Yangın bölgesine gelen Muğla Valisi Akbıyık, “2024 yılının en ciddi yangınlarından birini yaşıyoruz burada. Kumköy’de. Şu anda yerleşim yeri için Allah’a şükür bir tehlike yok. Ancak tabii tam manasıyla kontrol altına alınmış diyemiyoruz. En azından yangının yayılması ilerlemesi engellendi.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.