SON DAKİKA
Hava Durumu

Bugün hava nasıl olacak? (23 Kasım)

Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarısında, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sağanak yağmur bekleniyor. Yağışlar yarından itibaren tüm yurda yayılacak. İstanbul için ise saat verildi. İşte 23 Kasım güncel hava durumu raporu...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2022 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2022 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Bugün hava nasıl olacak? (23 Kasım)

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Eskişehir, Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Denizli, Manisa, Antalya, Isparta, Burdur, Afyon, Eskişehir, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli, İzmir, Muğla, Aydın ile Çanakkale çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece azalacağı, Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'de 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den 5 il için turuncu, 2 il için ise sarı kodlu uyarı

 Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilerde, Antalya ve Manisa için sarı kodlu; Balıkesir, İzmir, Muğla, Aydın ve Çanakkale için ise turuncu kodlu uyarı verildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 17
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. 17
Adana: Parçalı bulutlu 23
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
Samsun: Parçalı bulutlu 23
Trabzon: Parçalı bulutlu 20
Erzurum: Parçalı bulutlu 12
Diyarbakır: Parçalı bulutlu 16

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.