Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehitler Abidesi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü Töreni’nde konuştu.
Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bu kahraman ordumuza önderlik edenleri saygıyla anıyoruz. Türkiye ve Türk milleti olarak Çanakkale’de verdiğimiz mücadeleyi bugün de sinsi saldırılarda veriyoruz. Ülkemizin bilhassa geçtiğimiz son 10 yıldaki saldırılara bakınca maskeleri kaldırdığınızda aynı yüzleri görüyoruz.
Çanakkale’de bu millet tek vücut olup düşmana geçit vermedi. Son dönemdeki sınamalarda da aynı irade ortaya konuldu. Çanakkale’den ve sonrasında aldığımız derslerle geleceğe güvenle yürüyecek iradeye sahibiz. Çanakkale ruhu yolumuzu hep aydınlatacak. Türkiye Yüzyılının inşasında Çanakkale’de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz.”






Yorumlar