SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme dair önemli açıklamalarından bazı başlıklar.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2023 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2023 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından bazı başlıklar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu depremler benzerlerine göre çok geniş bir alanda büyük bir yıkıma sebebiyet vermiştir. Sadece cumhuriyet tarihimizin değil, coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız."

"Ulaşım ve iletişim hatlarının açık tutulması hayati öneme sahiptir. Çetin kış şartları sebebiyle deprem bölgesine arama kurtarma ekip ve ekipmanlarıyla yardım malzemelerinin ulaştırılmasında halen zorluklar yaşanıyor. Zorunlu olmadıkça kimsenin deprem bölgesine giden ve deprem bölgesi içindeki yolları kullanmamasını, telefon görüşmelerinin acil ihtiyaçlar dışında yapılmaması gerektiğini tekrar hatırlatıyorum."

 "Acil yardım ve destek faaliyetleri için ilk etapta hemen 100 milyar liralık kaynağı kurumlarımızın emrine tahsis ettik."

"Sahadaki arkadaşlarımızla sürekli irtibat içinde, Cumhurbaşkanlığı Kriz Merkezi üzerinden gelişmeleri anbean takip ederek gereken müdahaleleri yapıyoruz."

 "Arama kurtarma çalışmalarında mesafe kat edildikçe ölü ve yaralı sayımız artıyor. Şu anda 3 bin 549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. En büyük tesellimiz, şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın enkazdan sağ olarak kurtarılmasıdır."

"Ülke genelindeki okullarda 13 Şubat'a, afet bölgesindeki okullarda 20 Şubat'a kadar eğitim öğretime ara verildi."

 "10 ili genel hayata etkili afet bölgesi ilan ediyoruz. 3 ay süreyle OHAL kararı aldık."

"Deprem yaralarının sarılmasına yardım etmek isteyen vatandaşlarımızı ve iş dünyamızı, AFAD hesaplarına bağışta bulunmaya davet ediyorum."

"Şu ana kadar 70 ayrı ülke ve 14 uluslararası kuruluştan yardım teklifi aldık. Bizi telefonla arayan 18 devlet ve hükümet başkanıyla görüştük. Ülkemizin bu zor gününde yardım desteğini ve teklifini iletmek üzere arayan, mesaj gönderen, açıklama yapan tüm dostlarımıza, tüm devlet ve hükümet başkanlarına teşekkür ediyorum."

 "Özellikle tüm uygun binalar, afetzedelerin barınma ihtiyaçları için tahsis edildi. Afet bölgesine yakın yerlerden başlayarak, kış sezonu sebebiyle zaten faaliyetlerine ara vermiş olan otellerin afetzedelerin hizmetine sunulması için gereken planlamalar yapılıyor. Sadece Antalya bölgesine 50 bin yatak bu amaçla hazırlanmıştır."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.