SON DAKİKA
Hava Durumu

Özgür Özel’den Osman Kavala açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı belediye makamında ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Özgür Özel’den Osman Kavala açıklaması

Özgür Özel’in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

“Biz, gücü eline geçirince kibre girenlerden değiliz. Gezi Davası, Türkiye’de hukuki ön görülebilirlik olmadığını, böyle bir ülkede yatırım yapılamayacağını, doğrudan ekonomiye kötü etkisi olduğunu hatırlatalım. Tayfun Kahraman’ın kendisine yaptığı konuşmayı hatırlattım. AİHM, AYM kararına rağmen bir milletvekili hapiste tutulmamalı. Ben, geçtiğimiz günlerde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde tam günlük temaslar yaptım. Çok sayıda devlet başkanıyla görüştüm. Türk heyetini ziyaret ettim. ‘Ağzımızı açsak bize Osman Kavala diyorlar, adım attırmıyorlar” dediler heyettekiler. Bir yol bulunsun bu cendereden çıkılsın”

Yavaş ise geçen günlerde 8 yılın ardından gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özgür Özel’in görüşmesini “Kamuoyu gibi ben de olumlu buluyorum CHP’nin 1. parti olduktan sonra gerilimi ortadan kaldırıcı yaklaşımı Kamuoyu tarafından çok olumlu karşılandı” ifadeleriyle değerlendirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.