SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarı kabus geliyor! Gökten çamur yağacak

Kuzey Afrika’daki Sahra Çölü’nden rüzgarlarla taşınan toz bulutu, Tekirdağ, başta olmak üzere Türkiye’nin batısını etkisi altına aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 08:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 08:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Sarı kabus geliyor! Gökten çamur yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 25 Nisan 2024 tarihi için tam 44 ile sarı kodlu uyarı bulundu. Yapılan son hava durumu değerlendirmesine göre yurdun birçok noktasında Sahra Çölü’nden taşınan toz bulutu görülecek.

Sarı kodlu uyarı yapılan iller şöyle:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.

METEOROLOJİ UYARDI!

Bu gece saatlerinden itibaren (25.04.2024 Perşembe 00.00 TSİ) İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkili olacağı tahmin ediliyor. İç Ege ve Batı Akdeniz’de Perşembe akşam saatlerine kadar, diğer yerlerde Cuma günü gece saatlerine kadar görülmesi beklenen toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın güneyi, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.