SON DAKİKA
Hava Durumu

Şok Mangaları işkencelerinin günlüğü

Vatanı savunmanın siyasi bir dayanağı yoktur. İster "vatan" dersin ister "memleket" ay-yıldızlı bayrağın dalgalandığı, İstiklal Marşı'nın söylendiği her karış toprak senindir, namusundur.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2022 23:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Şok Mangaları işkencelerinin günlüğü

Vatanı savunmanın, sevmenin dini bir dayanağı da yoktur aslında. Sünni de olabilirsin, Alevi'de ve hatta gayrimüslim bile olabilirsin. Ama o bayrağı gördün mü, o marşı duydun mu gözlerin buğulanır, boğazın düğümlenir.

Hele asker isen, kendini vatanı korumak için en ön safta yer almak için yemin etmiş isen vatan biraz daha değerli, biraz daha kıymetil oluyor sanki.

Taa ortaokuldan başlayan askeri üniforma sevdası yakıp kavurur insanın yüreğini. Sağ el her an selam vermek için gergin ve hazırdır. Her türlü zorluğuna rağmen o askeri okula gidilir.

Memleket, vatan için gerekirse yardan da, anadan-babadan da hiç düşünülmeden vaz geçilir. Ama bir gün biri-birileri gelir, o hayallerini söküp alır. Onların derdi vatan değildir elbet, onların derdi vatanı satmaktır.

Bu pırıl pırıl ve pek çoğu aslında sol görüşe yakın gençler FETÖ'cü üst rütbeliler tarafından vatana, memlekete hizmet etmekten alı konuldular. Ve bu gençler güya yakın görüldükleri siyasi otorite tarafından da dışlandılar.

Hepsinin hikayesi farklı, hepsinin hayata bakış açıları farklı. Tek ortak noktaları, vatan, memleket sevdaları. Çünkü onlar hala bu vatana hizmet etmek için verdikleri sözü tutmak istiyorlar.

Ve bu yüzden yaşadıklarını anlatarak bu şekilde vatana hizmet etmek istiyorlar. Bu sayede aydınlanmamış tek bir köşe bıramamak gayretindeler. Kendilerinden, isimlerinden de ödün vererek. 

Çünkü onlar bu vatana hizmet için yıllar önce yemin etmişlerdi. Üniformaya ihtiyaçları yok onların bu vatana hizmet etmek için. İsimleri Ahmet, Mehmet, Fatih veya Muhammed... 

Onlar hakları yenilen vatan evlatları... O vatan evlatlarının Şok Mangası işkencelerinin günlüğünü aktarmaya çalışacağız bu yazı dizimizle. Emin olun eksiği vardır yazılanların fazlası yoktur... 

Şimdiden iyi okumalar...

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.