SON DAKİKA
Hava Durumu

Son Nefesini Eşinin Kollarında Verdi

Bekçi Garip Sincar, perşembe günü ikindi namazını kılarken kalp krizi geçirerek şehit oldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2023 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2023 00:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Son Nefesini Eşinin Kollarında Verdi

Şehit eşi Betül Sincar anlatıyor; Garip’in her namazda duasıydı, “Allah’ım bu bedenimde taşıdığım emanet ruhumu senin huzurunda vereyim” derdi ve o gün nasip oldu ona, namazını kılarken şehit oldu, kollarımda verdi son nefesini...

ŞEHİT ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ GARİP SİNCAR KİMDİR?
Garip Sincar 04.01.1992 yılında Mardin’de doğdu. 6 kardeş olan şehidimizin babasının adı Şehmus annesinin adı Nebihe’dir. Garip Sincar İlk ve orta öğrenimini Mardin 21 Kasım ilköğretim okulunda okumuştur. Liseyi Mardin Teknik ve Anadolu Lisesi’nde bilgisayar bölümünden mezun olmuştur. 2016 yılında Mardin emniyet müdürlüğünde çarşı ve mahalle bekçisi olarak göreve başlamıştır. 
15.08.2020 yılında eşi Betül Sincar ile evlenmiştir. 28.01.2021 tarihinde görevi başında kalp krizi geçirerek şehit olmuştur.

Şehidimizin eşi ile yaptığımız röportajla şehidimizi daha yakından tanıyalım.

BEN KİMSEYLE KÜS KALAMAM Kİ
Garip çok dürüst çok merhametli bir insandı. kalp kırmaktan korkar ah almaktan kaçınırdı. her zaman girdiği her ortamda neşe kaynağı olur bir o kadar da ağır başlıydı. Yüreği iman aşkı ile doluydu namazını hayatta kaçırmaz pazartesi ve Perşembe günleri sürekli oruç tutardı. Çok cömert biriydi. Asla kin tutmaz tartıştığı hiç bir insanla kus kalamazdı hatta bir sözü vardı  “bir insana en fazla 3 gün surat asarım sonra gönlüm acır hatun küs kalamam” derdi yüzü çok güleç biriydi.

NASIL ŞEHİT OLDU
Perşembe günü ikindi namazını kılarken kalp krizi geçirerek şehit oldu. Aslında Garip’in bilinen bir hastalığı yoktu hatta haftanın üç günü futbol maçına bile giderdi. Arkadaşları ile yürüyüş yapmayı çok severdi.

SON NEFESİNİ VERİRKEN YANINDAYDIM
Kollarımda verdi son nefesini. Namazını kılarken boş duvara bakıp sürekli gülümsüyordu. Hatta dedim ya şaka yapmayı çok sever, bende şaka yapacak ona gülüyordur dedim. Daha sonra da kucağıma yığılıverdi.

ŞEHİT OLUP ÖYLE RABBİME KAVUŞACAĞIM!
Ayni rüyayı iki defa görmüş bana bahsetti biraz evimizin onu çok kalabalık oluyor ve bir tabut var al bayrağa sarılı demişti. Ondan sonra bir rüya daha gördü ama anlatmadı bana. Ben her ne kadar öyle şeyler söyleme desem de “gör bak ben şehit olacağım öyle varacağım rabbime” dedi. Şehadetinden önce bana sürekli  mesaj atıp “cennette de esim sensin” demeye başladı. zaten bir hafta sonra da kaybettim.

CENNETTE SENİ BEKLEYECEĞİM 
Garip bana çok farklı şeyler söylerdi aslında bazen beni evin içinde gezdirip “sana çok güzel bir yuva kurduk gözüm arkada kalmaz” dediği de olmuştu. ama 21.01.2021 tarihinde beni karşısına oturttu elimi tutarak “sana söz benden önce cennete gidersen seni beklerim” dedi. “Ben gidersem seni orda bekleyeceğim” dedi. Ve bu sözü beni çok etkiledi.

VEDASINA ALIŞTIM YOKLUĞUNA ALIŞAMADIM
Kabullenmem çok zaman aldı hani vedasına alıştım ama yokluğuna hala alışamadım. Bazen gittiğini unutup telefon ile ararım o açılmayan o telefondan sonra yine anlarım yok gelmeyecek derim hala atlatamadım bazı şeyleri ama güçlü durmaya çalışıyorum.

HAYATIMIN EN ÖNEMLİ KARARINI VERDİM
Gittiğinden beri hemen hemen her gün rüya görüyordum. Ben tesettüre girmiş bir insan değildim bir rüya sonucunda tesettüre girdim.

O gece çok ağlayıp uyuya dalmıştım Garip geldi o gece rüyama saçım açık diye yanıma yaklaşmadı  elindeki baş örtüsüyle saçımı kapattım sarılmaya başladı o an anladım aslında bu rüya hayatımın en güzel en önemli kararını vermem içindi dedim ve tesettüre girdim.
BANA ABİ DEME
Garip ile bütün anılarımız birbirinden güzel ama en güzeli tanışma hikayemizdi. Ben ona başta “abi” demiştim. O da bana “abi deme yakında eş olurum sana” demişti gülümseyerek. Aradan uzun zaman sonra nişanlandığımız gün tekrar bana “ben sana demiştim, abi deme eş olacağım sana diye” o zaman en unutulmaz an olmuştu benim için...

Tuba Ergin
Tubaergin08@gmail.com
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.