SON DAKİKA
Hava Durumu

Yazarımız Dr. Tezgelen BBN Türk yayınına katıldı

Yazarımız, Uzman Doktor Huriye Tezgelen, BBN Türk'ün saat 16.00'daki haber bültenine katılarak Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2022 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2022 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Yazarımız Dr. Tezgelen BBN Türk yayınına katıldı

Pervin Karakullukçu'nun sunduğu haber bülteninde önemli değerlendirmelerde bulunan Tezgelen, TTB ve benzeri kuruluşların siyasi içerikli açıklamalarda bulunmaması gerektiğini söyledi. "Bu tür kurumların en asli görevi üyelerine yönelik projeler üretmek" diyen Tezgelen, ancak son dönemde başta TTB olmak üzere pek çok birlik, STK ve derneğin kendi işlerinden uzaklaşıp "eleştiriyorum" adı altında siyasi açıklamalarda bulunduğunu aktardı. TTB'nin terör örgütünün yayın organına bağlanıp, Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhine yürütülen yalan ve karalayıcı kampanyaya açık bir şekilde alet olduğunu vurgulayan Tezgelen, bu ve benzeri davranışların cezasız kalmaması gerektiğini belirtti.

Huriye Tezgelen, Türkiye'de aşırı demokrasi bulunduğunu vurgulayarak, "Gerçek ülkemizde fazla demokrasi var" dedi. Yayın sırasında TTB Başkanı Fincancı'nın tutuklandığı haberinin gelmesi üzerine Tezgelen, "Fincancı'nın TSK aleyhine yaptığı açıklamanın ardından pek çok dernek, kurum ve birlik protesto açıklaması yaptı. Ben de dahil pek çok sağlık çalışanı da rahatsızlıklarını dile getirdi. Ben Huriye Tezgelen olarak Fincancı'ya hem mesleğimi hem de bağlı bulunduğum birliği terör örgütü ile yan yana getirdiği için bireysel olarak dava açacağım. Benim gibi pek çok arkadaşımın da bireysel dava açacağını biliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.