SON DAKİKA
Hava Durumu

Sevdamız Maşhere Kaldı

Bazı aşklar o kadar büyük ve yücedir ki, onların vuslatını bu dünya taşıyamaz. O yüzden onların sevdası ve kavuşmaları mahşere bırakılmıştır...

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2023 01:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2023 01:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Sevdamız Maşhere Kaldı

Bu hafta pençe-kilit operasyonunda 2 arkadaşı ile birlikte şehadet şerbetini içen Muhammed Mustafa Koca’nın hayat hikayesini öğreneceğiz.

Şehidimizin nişanlısı ile yaptığımız röportajla şehidimizi daha yakından tanıyalım.

UZMAN ÇAVUŞ MUHAMMED MUSTAFA KOCA KİMDİR

Muhammed Mustafa Koca, 26.07.1996 yılında Konya’nın Çumra ilçesinde dünyaya geldi. 3 kardeş olan şehidimizin babasının adı Bayram annesinin adı Yasemin’dir. Şehidimiz 2018 yılında uzman çavuş olarak görevine başladı. 23.08.2021 tarihinde kız arkadaşı Ayşe ile nişanlandı. Tarih 07.07.2022’yi gösterdiğinde pençe-kilit operasyonunda teröristlerin taciz ateşinde şehit oldu.

MUHAMMED ANLATILMAZ YAŞANIR BİR İNSANDI

Hiperaktif birisiydi, çocukken de öyleymiş asi görünür ama pamuk gibi kalbi vardı. Saman alevi gibidir, siniri üzdüğü zaman hemen gönül alırdı. Büyüklerle büyük olur küçüklerle küçük. Otoriter bir yapısı ve kendi kuralları vardı. Mantıklı ve zeki bir insandı, mükemmeliyetçi bir yapıya sahipti. İnsanları güldürür, neşe saçar, sevdikleri ile uğraşmayı severdi. Eli açık yardım etmeyi severdi. Vicdanlı birisiydi her şey bir yana anlatılmaz yaşanır derler ya öyle güzel bir adamdı.

MUHAMMED MUSTAFA NASIL ŞEHİT OLDU?

“7 Temmuz 2022 tarihinde Kuzey Irak Metin Dağı bölgesinde pençe-kilit operasyonunda taciz ateşi sonucu şehit düştü” diye haberlerde çıktı. Ama Mustafa çatışırken eli ve boynundan aldığı kurşunlardan yaranmış, 3 kez kalbi durmuş ve tekrar çalıştırmışlar. Ama çok kan kaybetmiş, o nedenle şehit olmuştur.

MUSTAFA’NIN ŞEHİT OLDUĞUNA İNANAMADIM!

Ailesine sabah saat 6 civarı askeri personeller gelerek haber vermiş. Nişanlısı olarak beni bilmedikleri için saat 9’da kız kardeşi beni arıyor o gün telefonum sessizde olduğu için ulaşamamışlardı. Daha sonra annemi arayıp söylüyorlar. Ben uyurken babamla annem geliyor ben her zamanki gibi kahvaltıya uyandıracaklarını zannediyordum.  Uyanmıştım ama nazlanmak istedim. Daha sonra babama baktım sesleri kötü geliyordu. Kalktım, “size ne oldu niye böylesiniz” dedim. Babam “kızım” dedi ben anladım ve direkt “Mustafa’ya mı bir şey mi oldu” dedim. Babam söyledi inanmadım, “başkasıdır” dedim. Apar topar havalimanına gittik zaten.

SESİNİ SON KEZ DUYDUM

Şehitliği hissetse bile bize söylemezdi üzüleceğimizi bilirdi. Annesinin haberi olmazdı. Mustafa göreve giderken abisine ve bana söylerdi. Biz saklardık bu görevden de haberi yoktu annesinin. Ama son 1 ay hareketlerinde değişiklik vardı. Şehadetinden 3 gün önce ikindi vaktiydi görüntülü konuşmuştum “canım sıkılıyor” demişti. “Neden” dedim. “Bilmiyorum sıkılıyor işte gülüm” dedi. O da son oldu sesini duyduğum gördüğüm...

ASKERLİKTE Kİ GÖREVİ NEYDİ

Abisi şöyle anlattı; askerdeyken uzmanlığa başvurmuş ancak elenmiş. Sonra tekrar sınavlara girdi ve 2018 yılında uzman çavuş oldu. 1 yıl boyunca Piyade Komandosu olarak görev yapıyordu. 2019 yılında özel kuvvetlere başvurdu. Onu da başarılı bir şekilde kazandı. Komandoyken ilk görev yeri Suriye’ydi özel kuvvetler de ise sürekli Şırnak’a gidip geliyordu. 6 ay Libya da görev yaptı. Nisan ayından haziran ayına kadar Irak’ta görev yaptı. Daha sonra Hakkari’ye geçti tekrar. Irak’ta görev çıkınca tekrar oraya gitti ve şehit oldu. Bir de bomba imha uzmanıydı. Bomba yapıyor, patlatıyor ve imha ediyordu. Onun dersini eğitimlerini alıyordu Ankara’da.

BİR KIZIM OLSUN

“Bizim bir kızımız olsun” diyordu. Annesini de umreye götürmek istiyordu. Arkadaşlarına “şehit olursam her şeyim abime kalsın” demiş. Bende üniversite okuyordum son sınıftım, “Ayşe de okulunu bitirsin diplomasını eline alsın” demiş.

ONU ÇOK ÖZLÜYORUM

İlk 1 ay nasıl geçti hiç bilmiyorum. 3 ay kabullenemedim “göreve gitmişte gelecekmiş” gibi bekledim.  Sonra buna alışmaya başladım, gelmeyeceğini kabullendim. 6 ay oldu hala ara ara özlüyorum yokluğunu hissediyorum ama Allah bir yerde sabrını veriyor şuan toparlıyorum kendimi.

YENİ ALDIĞI ARABASINA BİNEMEDİ

Sürekli bir ay önce alınan arabasını soruyordu abisine. “Ben gelince bineceğim” diyordu. Fotoğraf ve video istiyordu abisinden. Mustafa sıkça “belli değil ama bayramda gelirim” diyordu.

SAKIN ÜZÜLMEYİN

Birçok kez rüyalarımda gördüm. Tanıyan, tanımayan herkes onu askeri kıyafetler içinde mutlu ve gülerken görüyor. Bizim üzülmemizi, ağlamamızı istemediğini söylüyormuş.

BANA VERDİĞİ ÇİKOLATAYI HÂLÂ SAKLARIM

Bizim çok görüşme fırsatımız olmadı Mustafa’nın mesleğinden kaynaklı. İkimizde Konya’da oturuyorduk. Uzun zamandır görüşemiyorduk. Pandemiden kaynaklı ona da izin vermiyorlardı il dışıma çıkmak için. Mustafa bir gün izinsiz hafta sonu öğleden sonra çıktı yola. Akşehirliyim ben, beni görmek için Akşehir’e geldi. 10 dakika gördüm sadece o kadar mutlu olmuştuk ikimizde gelirken de bir tane çikolata almış hala saklarım.

MUSTAFA’YA AŞIK OLDUM

Sosyal medyadan tanıştık. Bana mesaj atmış ama ben cevap vermedim. Ben ilk başlarda istemiyordum, hatta tartışmamız bile olmuştu. Ben terslemiştim, ama tüm o huysuz hareketlerime rağmen peşimi bırakmadı. 3 hafta falan anlaşamadık hiç. Sonra “neden hep tartışıyoruz, normal konuşamıyoruz seninle” dedi.  Hiç görmemiştim onu. Sonra fotoğraf paylaştı. Sonra bir AVm’de buluştuk. Sohbet ederken avuç içime dokundu, sonra çevirdi baktı “neden böyle” dedi. O dönem spor yapıyordum ellerim nasırlıydı ve yara olmuştu. Elimden tuttu avucumdan öptü işte ben orda Mustafa’ya aşık oldum. O günden sonra biz olduk. 23.08.2021 tarihinde de beni istemeye geldiler o gün de sözlendik.

Tuba Ergin

Tubaergin08@gmail.com

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.