SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’da tiyatro coşkusu başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı işbirliğiyle düzenlendiği 26. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, ‘Seyyah’ adlı oyunla başladı. Çocuklar aileleriyle birlikte tiyatroya koşarken, festival boyunca toplam 14 yerli ve yabancı tiyatro topluluğu 5 gün boyunca çocuk ve gençlere birbirinden güzel oyunları sahneleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2022 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2022 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Bursa’da tiyatro coşkusu başladı

Bursa’nın kültür sanat anlamında uluslararası marka etkinliklerinden olan ve bu sene 26’ncısı düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, Tayyare Kültür Merkezi’ndeki açılış töreni ile başladı. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın (BKTSV) Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ve Harput Holding, Royal Termal Otel, Özhan Market, Bursa Ticaret Borsası, Atış Şirketler Grubu ve Şahinkaya Okulları’nın sponsorluğunda yapılan festivalin açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BKTSV Başkanı Sadi Etkeser, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özgün Çakar Özdemir ile tiyatro sever çocuklar ve aileleri katıldı.
12-17 Kasım 2022 tarihleri arasında tiyatroyu ücretsiz olarak çocuk ve gençlerle buluşturacak olan festivalde, bu yıl İran’dan 2, İspanya ve Kazakistan’dan da 4’ü yabancı 14 ekip yer alacak. 7 farklı noktada yapılacak tamamı ücretsiz 30 gösterinin yanı sıra 6 atölye ve 1 söyleşi ile çocuk ve gençler tiyatro şöleni yaşayacak.

Ara tatil hediyesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın kadim medeniyetimizin izlerini taşıyan çok özel bir şehir olduğunu söyledi. Bursa’da kültürle iç içe olmanın ve kültürle sosyalleşmenin olmazsa olmazları olduğunu belirten Başkan Alinur Aktaş, altyapıdan ulaşıma kadar birçok konuda çalışmalar yürüttüklerini ancak tarihi ve kültürel çalışmalar ayrı önem verdiklerinin altını çizdi. Festival sayesinde çocukların ve gençlerin ara tatili iyi değerlendirme fırsatı bulacağını ifade eden Başkan Aktaş, “Çocuklarımız ileride mühendis, doktor, öğretmen olabilir. Ama onları yetiştirirken en az bir spor dalı ve en az bir sanat dalıyla ilgilenmelerini sağlayalım. BKSTV marifetiyle 17 Kasım’a kadar sürecek olan festivalimizde İran’dan 2, İspanya ve Kazakistan’dan olmak üzere 4’ü yabancı 14 grup yer alıyor. Bursa’nın 7 ayrı merkezinde 30 gösterinin yanı sıra atölye ve paneller düzenlenecek. Dolu dolu etkinliklerin gerçekleştirileceği festivalimiz, bu yıl da çocuklarımıza ve gençlerimize unutulmaz anlar yaşatacak. Festivale katkı sunan sponsorlarımıza da teşekkür ediyorum. Tiyatronun en güzel örneklerinin sergileneceği festivalimizin gençlerimize ve çocuklarımıza ilham olmasını temenni ediyorum” dedi.

14 ekiple 30 farklı etkinlik
BKTSV Başkanı Sadi Etkeser, uzun soluklu bir festivali daha gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Türkiye’de tiyatro alanında en uzun soluklu festivale ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Etkeser, festivalde emeği geçen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve sponsorlara teşekkür etti. 26 yılda sayısız çocuğu ve genci tiyatroyla buluşturduklarını söyleyen Etkeser, bu yılda 4’ü yabancı 14 ekip 30 farklı etkinlik gerçekleştireceğini ve aynı zamanda atölyeler yapacağını belirtti.
ASSITEJ Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özgün Çakar Özdemir, 26 yıldır Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BKSTV ile birlikte çocukların ve gençlerin sanatla, tiyatroyla buluşması için festivali düzenlediklerini belirtti. Festivalin gerçeklemesinde emeği geçen Bursa Büyükşehir belediyesi, BKSTV ve diğer kurumlara teşekkür eden Özdemir, uzun soluklu festivallerin sayasının artmasını temenni etti.
Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından festivalin sponsorları olan Harput Holding, Royal Termal Otel, Özhan Market, Bursa Ticaret Borsası, Atış Şirketler Grubu, Şahinkaya Okulları ve BKSTV’ye desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

İlk oyun ‘Seyyah’
Açılış töreninin ardından çocukların merakla bekledikleri festival, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği ‘Seyyah’ adlı oyunla başladı. Pervin Atamert’in yazdığı ve Altuğ Görgü’nün yönetmenliğini üstlendiği oyunda Osman Murat Erten, Aykan Yılmaz, Kutlay Akbal, Seçkin Kaymaz, Uğur Serener ve M. Eren Topçak sahne aldı. Bir çocuğun oyun kutusu bularak yaşadığı maceraları anlatan oyun, çocuklar ve aileleri tarafından büyük bir dikkatle izlendi.
Festival boyunca etkinlikler, Tayyare Kültür Merkezi, Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, Gürsu Kültür Merkezi, Podyum Sanat Mahal ve Çeksanat Görükle Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Atölye çalışmaları için rezervasyonlar da www.bkstv.org.tr adresinden yapılabilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.