SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Devlet Tiyatrosu, perdelerini ‘Mai ve Siyah’ ile açtı

Bursa Devlet Tiyatrosu, perdelerini Halid Ziya Uşaklıgil’in ölümsüz eseri “Mai Ve Siyah” oyunuyla açtı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Bursa Devlet Tiyatrosu, perdelerini ‘Mai ve Siyah’ ile açtı

Batılı anlamdaki ilk Türk romanı, “Mai ve Siyah”  3 Ekim Salı günü, saat 20.00’de Ahmet Vefik Paşa Sahnesinde ilk defa tiyatro eseri olarak sanatseverlerle buluştu.

Halid Ziya Uşaklıgil’in yazdığı, Ceren Olpak’ın uyarladığı, emsalsiz bir klasik, muazzam bir başyapıt olan oyunun yönetmen koltuğunda Ece Okay oturuyor.

Gerçek hayat ile hayali arasında sıkışan ve giderek daralan iç dünyasında var oluş mücadelesi veren şair Ahmet Cemil’i eksene alarak Osmanlının son dönemlerine de ışık tutan oyunun; ışık tasarımı Ali Karaman, dekor tasarımı Cenk Oral, kostüm tasarımı Gökçe Şener, müzikleri Can Atilla, koreografisi Filiz Dursunoğlu imzası taşıyor.

İlk kez sahnelenen “Mai ve Siyah” oyununda, Nejat Orbay Sehlikoğlu, Serdar Seçkin,  Serkan Çetinkaya, Nazlı Ceren Argon, Çağrı Zora,  Cansu Yılmaz, Nergiz Acar, Deniz Orakçı Yavuz, Diyar Gönülalçak, Efecan Baştürk, Akif Oktay,  Ceren Kayış,  Adnan Tunalı, Mert Çifçi, Baran Balkanlar, İpek Abama, Emre Yaşa, Fatih Kasap, Zeynep Yılmaz, Nilay Çalamak, Orhan Ergün, Ferhun Yılmaz ve Başak Cemre Gürbüz rol alıyorlar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.