SON DAKİKA
Hava Durumu

Elif Sözer Yazdı: Akort Zamanı

Varoluşun temelini oluşturan titreşimler insanı biçimsel bir varlığa dönüştürürken esas aldığı bileşenlerden bazıları ritim, ahenk ve tınıdır. Farklı tınılardaki ritim ve ahenk, nefesi sese, sesi söze, sözü de müziğe dönüştürür. İnsanın içsel müziğinin (titreşiminin), tabiatın müziğiyle uyumlu olduğu zaman yeryüzündeki her şey aynı ahenkli bir süreklilikle akışta kalır. Başka bir ifade ile her türden canlı, birer nota gibi tüm evrenin senfonisini oluşturur ve bireysel mutluluk evrenin senfonisiyle ahenkli olmaktan geçer.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2022 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Elif Sözer Yazdı: Akort Zamanı

Fakat, yaşamın özünü oluşturan titreşimler; ritim ve ahengini kaybettiklerinde varlıkta birtakım bozulmalar ya da düzensizlikler görülmeye başlar.

Hazret İnayet Han’ın da dediği gibi “müzik evrenin minyatürüdür; çünkü evrenin ahengi müziğin kendisidir ve evrenin minyatürü olan insan da aynı ahengi göstermelidir. Müzik öyle ya da böyle insanı ahenk içinde eğitmeye yardım eder. Hoşa gidilecek bir müzik işitildiğinde insanı uyumlar ve yaşamla ahenk içine sokar…ki yaşam ahengin ürünüdür.”

Devamı İçin Lütfen Tıklayınız

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.