SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: 'Rusya ve Ukrayna arasında bir barışın hakim olmasına biz arabulucu olabiliriz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Ukrayna-Rusya gerilimi için "Barışın olmasına arabulucu olabiliriz. Üzerimize düşen görev neyse hazır olduğumuzu ifade etmiştim. Önümde Ukrayna ziyareti var. Bu arada Sayın Putin ile ama telefonla, belki Rusya ziyareti olabilir. Bölgede barışın hakim olmasını istiyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2022 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2022 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Erdoğan: 'Rusya ve Ukrayna arasında bir barışın hakim olmasına biz arabulucu olabiliriz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Çamlıca Camii'nde kıldı. Erdoğan cuma namazının ardından Çamlıca Camii'nde yapımı devam eden İslam Medeniyetleri Müzesi'ni gezdi. Erdoğan daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bir defa Rusya ile Ukrayna arasında bölgede sınır ihlalinden tutunuz, herhangi bir işgale yönelik gelişmenin olması, savaş çıkması bölgenin huzuru için çok ciddi ihlal doğurur.

Rusya'nın tabi alan olarak bölgenin en büyük ülkesi, güç olarak en güçlü devleti, burada bir huzursuzluğun doğmasını Türkiye olarak bizler kabul etmiyoruz. Rusya ile ilişkilerimiz gayet güzel devam ediyor. Tarihinde olmayan sulh içinde Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri var. siyasi, askeri bazda ilişkiler gelişerek devam ediyor. Ukrayna ile aynı şekilde ilişkilerimiz gayet iyi. Olumlu gelişmeleri biz Rusya - Ukrayna arasında olumsuzluğa dönüşmesini kabullenemiyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.