SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP lideri Özel’den Bursa mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde eldeki belediyelerin tamamını tutmak istediklerini dile getirerek “Üstüne yenilerini koymak istiyoruz, ilk akla gelen Bursa” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
CHP lideri Özel’den Bursa mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, HalkTV’de İsmail Küçükkaya’nın canlı yayın konuğuydu. Aday belirleme süreci ile ilgili soruları yanıtladı.

Özel, şunları söyledi:

“Ben Hatay’da süreci kötü yönettiğimizi düşünmüyorum. Hatay yanlış yapamayacağımız bir yer. Hatay’ın travmasına anlayış gösteriyoruz. Hatay’ın duyguları var. Memleketim Manisa’da 1 anket yaptık, Hatay’da 5 anket yaptık. Her şeyi anketlere bağlamak da doğru değil ama Manisa’ya 1 heyet yolladık, İzmir’e 1 heyet yolladık, Hatay’a 3 farklı heyet yolladık. 4’üncüsünde hepsini Genel Merkez’de ağırladık Hatay Büyükşehir, Türkiye’de Hatay’ı aşan bir noktaya geldi. Kendisi de depremzede olan Belediye Başkanımız, depremin ilk günlerinde yaşadığı travma, bir mikrofona bir söz söylemiş, büyüdü bazı laflar. Hatay’da biz yüzde 20-30 arası oy alabiliyorken iki dönemdir Hatay’ı kazanan bir belediye başkanı var.

Balık pişirirken 1 yaprak koyun, kokudan eser kalmıyor

CHP’NİN GÖSTEREBİLECEĞİ EN İYİ ADAY

Yaptırdığımız anketlerde Lütfü Savaş CHP’nin gösterebileceği en iyi aday. Bir yandan da Hatay belediye başkan adayının değişmesi yönünde bir takım talepler var. İki karardan birini vereceksiniz. Bir yanda Suzan Şahin var. Anket yapıyorsunuz Lütfü Savaş her partiden oy alıyor. Biz 10 Ocak’ta Lütfü Savaş’ı aday açıkladık. Sonra gördüğümüz tartışmalar oldu. Son gün anket yaptık. Lütfü beyi de davet ettik. Bütün ilçe belediye başkan adaylarını Hatay’la ilgili, gecenin 02.30’unda mesela Hatay’la ilgili milletvekilimiz Nermin Hanımın son bir kere fikrini aldım.

GECENİN ÜÇÜNDE KARAR VERDİK

Son gün örgüt dedi ki Lütfü Savaş, eski vekiller, yeni vekiller dedi ki; Lütfü Savaş. Lütfü Bey de yaptığı çalışmalardan hem de kendi taahhüdü “1 Nisan’da ben bu Hatay’ı AKP’ye bırakmayacağım, kazanacağım”… Düşündük, taşındık, gecenin 03:00’ünde verdiğimiz karar Lütfü Savaş ile devam etme yönünde oldu. Ben bu kararın bu kadar ince eleyip sık dokunarak alınmasını kötü süreç yönetimi olarak görmüyorum.

LÜTFÜ SAVAŞ’I ADAY YAPMAYAYIM DA HATAY’I AKP Mİ ALSIN?

Hatay’ın kaderi, Hatay’ın muhalif seçmenlerinin elinde. AKP’yle CHP kafa kafaya yarışıyor. 10 puan muhalif partilerde oy var, 20’ye yakın da kararsız veya protesto seçmen var. Bu seçmen, seçimin kaderini belirleyecek. Lütfü Savaş’ı aday yapmayayım da Hatay’ı AKP mi alsın? Lütfü Savaş kazanıyor seçimi. Hatay’da kazanmak ve Hatay’ı AKP’ye teslim etmemek için yaptım.

AĞLAYA AĞLAYA AHMET AKIN’I ÇEKTİK

Şu gerçeği görüyorum; neredeyse yüzde 20’lik kendiliğinden bir destekten mahrum olduğumuzu görüyorum. Ancak oy oranında da bir artış bekliyorum, elimizdeki belediyelerin tamamını tutmak ve üstüne yenilerini tutmak istiyoruz. İlk akla gelen Bursa.

Geçen seçimde Ahmet Akın adaydı ve kazanmaya gidiyordu. İYİ Parti Balıkesir’i istedi. Ağlaya ağlaya Ahmet Akın’ı çektik ve bir başkası konuldu. Bir başkası istedi ve onu koyduk. Hem seçimi kaybetti hem AK Parti’ye geçti. Çok değer verdiğim, ‘Ablam’ dediğim sevgili Meral Akşener, siyaset ilişkisinin dışında yıllarca hep beraber çalıştık, bir gün şöyle bir söylemişti; Ahmet Akın saygılı bir şekilde duruyordu, bizi göstererek, ‘Bunların hiçbirine bir borcum yok ama sana bir borcum var Ahmet, ben o borcu bir gün öderim’ dedi. Ahmet kazandığı büyükşehiri ağlaya ağlaya bıraktı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.