SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğru'dan "6 Şubat" mesajı

AK Parti Keles Belediye Başkan Adayı Ali Doğru, asrın felaketi olan 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 23:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Doğru'dan "6 Şubat" mesajı

6 Şubat depreminin binlerce canı hayattan kopardığını anımsatan Ali Doğru, kaybedilen canların acısını millet olarak yüreklerin en derin noktasında hissettiklerini belirterek, depremin ülkemizin bir gerçeği olduğunu hatırlattı. İnsanları, depremin değil de çürük binaların öldürdüğü gerçeğine dikkat çeken Başkan Adayı Doğru, yapı denetiminde belediyelerin sorumluluğunun çok olduğuna vurgu yaparak, seçilmeleri halinde Keles'in Marmara Bölgesi'nde bulunduğunun bilinciyle atılması gereken tüm adımları atacağının altını çizdi.

AK Parti Keles Belediye Başkan Adayı Ali Doğru, yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

“6 Şubat 2023 tarihini hepimizin hafızalarına kazıyan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden bir yıl geçti. 11 ilimizi etkileyen depremde 53 bin 537 vatandaşımız hayatını kaybetti, 107 bin 213 vatandaşımız da yaralandı. Bu felaket ülkemizi derinden etkiledi. Birçok vatandaşımızı evsiz barksız bırakan, yuvasının sıcaklığından ve sevdiklerinden koparan bu felaket; bizleri tarifi mümkün olmayan büyük bir acıya boğdu. Hepimiz biliyoruz ki giden canlarımızı geri getirmemiz mümkün değil ancak bu felaketin bizlere verdiği en önemli mesaj; ülkemizin deprem kuşağında yer alması sebebiyle her zaman depreme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olmamız gerektiğidir. Bunun için hepimize düşen görevler var. Hiç şüphesiz ki bu görevlerin en önemlisi tüm binalarımızın kanun, tüzük ve yönetmeliklerin yani bilimin, fennin ve tekniğin öngördüğü standartlarda inşa edilmesidir.

Türkiye'de belediyecilik anlamında bir marka olan AK Parti belediyeleri Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin son 20 yılına damga vurmuştur. Bizde bu bilinç ve bilgi birikimimizle Kelesimizin çehresini değiştirmeye, dönüştürmeye ve gönüllere girmeye aday olduk. Tarihin dönüm noktalarına şahitlik eden şirin Kelesimiz ne yazık deprem kuşağı bölgesinde yer almaktadır. Değerli hemşerilerim işi ehline yani görevi bize verdiklerin de ilk olarak bütün Keles genelinde bütün binalarda depreme dayanıklılık testini yapacağız. Kelesimizin çehresini değiştirirken, çürük binaları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle TOKİ marifetiyle kentsel dönüşümle güvenli yaşam alanlarına çevireceğiz.

Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız bu afeti, dünyada benzerine az rastlanır düzeyde olduğu için asrın felaketi diye nitelendirildi. Asrın felaketinin üzerinden geçen bir yılın ardından kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde ve ne yaparsak yapalım, ne kadar zaman geçerse geçsin bu yaşadığımız asla dinmeyecek bir acı. Bizim için daima esas olanın insan hayatı olduğunu belirtiyor, asrın felaketini yaşadığımız günlerde afetzede vatandaşlarımızın yarasını saran, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlarımıza, hükümetimize, aziz milletimize ve Ak Parti teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.