beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan sefaköy escort beylikdüzü escort seks hikayesi beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort alanya escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort

TOKİ’nin indirim kampanyasında son 15 gün!

TOKİ’nin geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için düzenlediği yüzde 25 indirim kampanyası 19 Ekim’e kadar devam edecek.
 Tarih: 04-10-2026 11:55:02
TOKİ’nin indirim kampanyasında son 15 gün!

TOKİ’nin geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için düzenlediği yüzde 25 indirim kampanyası 19 Ekim’e kadar devam edecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ), geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için düzenlediği yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine hayata geçirilen kampanya, ilk günden itibaren yoğun ilgi görüyor. Borcunu peşin ödeyip tapusunu almak isteyen yaklaşık 228 bin hak sahibini yakından ilgilendiren kampanya kapsamında, borç bakiyesinin tamamını kapatan alıcılar, net yüzde 25 indirim kazanıyor.

Borcunun tamamını kapatamayacak durumda olan alıcılar da borç bakiyesinin en az yüzde 25’i oranında peşin ödeme yapmaları halinde, yatırdıkları tutar üzerinden aynı indirim oranından kısmi olarak faydalanabiliyor.

SON TARİH 19 EKİM

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, 19 Ekim’e kadar satış işlemlerini yaptıkları bankaya başvurabilecek. Alıcılar, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini de aynı tarihler arasında ilgili bankadan öğrenebilecek.

Kampanyadan faydalanabilmek için geri ödeme taksitlerinin en geç 2025 Haziran ayı sonuna kadar başlamış olması, başvuru tarihi itibarıyla ilgili aya ait taksitlerin ödenmiş olması ve geçmişe dönük taksit ile emlak vergisi borcunun da bulunmaması gerekiyor.

Kalan taksit sayısı 12 ay ve daha az olan konut ve iş yeri alıcıları ise indirim kampanyasından yararlanamıyor.

TAPU İŞLEMLERİ

Kat mülkiyeti oluşmuş projelerde tapu teslimi yapılacağı için, bankaya başvuru yaparken ilgili belediyeden temin edilecek emlak beyan değerini gösteren belge ile güncel DASK sigortası poliçesinin teslim edilmesi şartı aranıyor.

Borcunu kapatarak indirimden faydalanmak isteyen alıcılar, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabiliyor.

19 Ekim’den sonra yapılacak borç kapatma ve kısmi ödemelerde yüzde 25 indirimden yararlanmak mümkün olmayacağından, tapusuna kavuşmak isteyen vatandaşların bu tarihe kadar başvuru yapması gerekiyor.

Etiketler
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI