SON DAKİKA
Hava Durumu

Geleceğin takıları; dijital mücevherler

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2020 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2020 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Geleceğin takıları; dijital mücevherler

Modern çağın teknolojisi ve moda trendlerinin birleştiği eşsiz tasarımlar artık hayatımızın merkezinde yer alarak hayatın karmaşık yapısında bizlere basit çözümlemeler sağlıyor.

 

Modern çağın getirdiği yeniliklerle birlikte değişen hayatımızda bilgisayarımızı yanımızda taşımaktan fazlasını bize sağlayan yeni bir dönem başlıyor;  dijital mücevherler. Yüzyıllar öncesine dayanan insan vücuduyla teknoloji harikası cihazlar buluşuyor. Gelişen teknolojide son model cihazların kablolarından kurtularak moda trendleriyle revize edilmiş bir bütünlük oluşturan dijital mücevherler sayesinde artık teknolojiyi üzerimizde taşıyoruz. 

 

Giyilebilir teknolojinin 16. yüzyıldan bu yana cep saatleriyle başlayan tarihi sürecini bugün modern anlamda üst düzey bir teknoloji haline gelen ilk giyilebilir bilgisayar olarak üretimi Edward O. Thorp tarafından 1955 yılında tasarlandı ve ClaudeShannon’un katılımı ile 1961 yılında icat edildi. Bu değişim hareketi ardından 1994 yılında Toronto Üniversitesi’nden Mike Rucci ve Edgar Matias, kullanıcının koluna takılabilen bileklik biçiminde bilgisayar gelişimini de beraberinde getirdi. Daha sonrasında gelişen mucizevi tasarımlarla akıllı giyilebilir teknolojiler akademi ve endüstri alanında büyük ilgiyi beraberinde getirdi. Büyük ses getiren zamanın son teknoljisi ürünleri tanıtmak adına ilk kez Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Carnegie Mellon Üniversitesi ve Georgia Teknoloji Enstitüsü tarafından ortaklaşa “Akıllı Giyilebilir Bilgisayar” isimli uluslararası bir sempozyum düzenlendi.  Böylelikle günümüze kadar gelen süreçte çeşitli aşamalardan geçen ve gelişen giyilebilir teknoloji son halini 21. yüzyılda aldı. 2000 yılında sağlık alanında kullanımı sağlayan teknoloji harikası yüzükle hastaların sağlık durumunu her an gözlemlemeyi mümkün kılan tasarım hayata geçildi. 2002’de Nokia üretim pazarına girerek bluetooth setini alıcıya sundu. İlk çıkış yaptığı zamandan bu yana büyük ilgi toplayan bu ürün hala üretimde alıcısıyla buluşuyor. Beraberinde gelen ayakkabının içerisine yerleştirilen fitness izleme kiti spor alanında yapılan yeniliklerden olduğu gibi, akıllı gözlüğün sektöre dahil olmasıyla giyilebilir teknoloji hayatımızdaki popüler yerini aldı.

 

Giyilebilir teknoloji ürünlerinin geçmişten bugüne olan tarihi sürecine bakıldığında hayatımızın merkezinde olduğunu görüyoruz. Modern dönemin en gözde teknolojisini oluşturan yüzükler, gözlükler, kolyeler, bilezikler, kol saatleri ve ayakkabılarıyla modanın merkezinden geçip nano teknoloji harikasıyla birleşmesinin ardından bizlere yeni bir yaşam kalitesi sağlıyor. Dijital mücevherlerin en görkemli halini gelin birlikte görelim.

 

Bellabeat Leaf

 

 

Hayatınız boyunca hiç bu kadar akıllı bir yaprak görmediniz. Karmaşık hayat düzleminde size kolaylık sunan bu akıllı yaprak, görünüşüyle estetik bir yapıya sahip olduğu gibi son teknoloji fonksiyonlara da beraberinde sahip. Akıllı işlemcileri sayesinde sizi günlük aktivitelerinizden haberdar eder. Kadınlara özel tasarımıyla dikkat çeken Leaf, menstrüel döngü takibi sağlayarak bilgilendirir. Uyku düzeninizi, meditasyon sıklığınızı takip eden Leaf stres sıklığınızı size bildirir. Bütün bu imkanları size tek bir dokunuşla sağlayıp üç farklı kullanımıyla size geniş bir yelpaze sunuyor. Bilezik, kolye ve broş olarak kullanabiliyorsunuz. 7/24 çalışabilir ve 6 aylık pil ömrü mevcut. Siz uyurken bile görevini sürdüren bu ürün tüm sağlık hedeflerinizde sizinle.

 

Motiv Ring

 

 

Yüzük denildiği zaman aklınıza estetik özellikleri olan bir tasarım gelebilir. Ancak bu yüzük estetik tasarımın yanı sıra size 7/24 hizmet sunuyor. Suya dayanıklı formülüyle her ortamda kullanabileceğiniz bir fonksiyon sunan, dijital kimliğinizi koruyan bir sisteme de sahip. İki adımlı doğrulama gerektiren güvenlik sistemine sahip olduğu gibi şifresiz giriş olanağıyla da size yardımcı oluyor. 3 günlük pil ömrüne sahip olduğu gibi 90 dakikada size hızlı şarj özelliği de sunduğu konforlar arasında.

 

Fitbit Flex 3

 

 

Hatırlatıcılarınızı artık kafanızda değil bileğinizde taşıyabiliyorsunuz. Üretilmiş en ince bilekliğe sahip olan Flex 3 bir bilekliğin size sağlayacağı hizmetten fazlasını veriyor. Bileklik, kolye fark etmeksizin kullanabileceğiniz Flex 3, günlük hareketlerinizi sizin için not almakla birlikte, uyku düzeninizi, hatırlatıcılarınızı,  çağrı ve kısa mesaj bildirimlerinizi ayarlıyor. Tüm bu özelliklerine rağmen asıl dikkat çeken yönü suya dayanıklı formülüyle size su altında da hareketlerinizi bildirmesi. 5 güne kadar dayanıklı pil ömrüyle gece gündüz demeden hayatınıza kolaylaştırmak için artık sizinle.

 

McLEAR Ring

 

 

Elinizi cüzdanınıza atmadan para ödemek ister miydiniz? Ring ile artık mümkün. Dünyanın neresinde olursanız olun temassız sembolü gördüğünüz her mekanda elinizi post cihazının üzerine koyarak hızlı ve sorunsuz bir ödeme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Şarj gerektirmeyen bu akıllı cihaz tek tuşla tüm işlemleri yaptığı gibi yine tek tuşla devre dışı kalıyor. Suya dayanıklı yapısı, çizilmeyen yüzeyi ve ince estetik tasarımıyla size rahatlık sağlıyor.

 

Senstone

 

 

Size özel asistanınız artık bileğinizde. Oluşturacağınız notlara ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Senstone 12 dil bilgisiyle sizlere geniş alana sahip bilgi hizmeti sunuyor. 5 güne kadar dayanan pil ömrüyle bulunduğunuz mekan, zaman fark etmeksizin size yardımcı oluyor.

 

Kaynak: Ülkü Şüheda Beysir

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.