SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan ile müzakere sürecini görüşmüş

Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı telefon görüşmesinde Rusya ile müzakere sürecini ele aldıklarını bildirdi.

Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yayınladığı video mesajında Rusya-Ukrayna savaşına dair son gelişmeleri aktardı. Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı telefon görüşmesinde önemli konuları ele aldıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önemli bir görüşme gerçekleştirdik. Mariupol’deki son durum, sivillerin ve yaralıların tahliyesi, etkisizleştirilen Ukrayna ordusunun acilen yenilenmesi durumlarını konuştuk" dedi.

Zelenskiy, Rusya’nın barış istememesi durumunda birçok insanın ve ülke sisteminin artan gıda fiyatları ile karşı karşıya kalacağını ifade etti. Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüşmesine de değinen Zelenskiy, kendilerine verdiği destek nedeniyle ABD ve Başkan Joe Biden’a minnettar olduklarını ifade etti.

Zelenskiy’den Macron’a tebrik
Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendiren Zelenskiy, cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi Emanuel Macron’u tebrik etti. 

Oluşturulma Tarihi: 26 Nisan 2022, Salı 02:14
Güncellenme Tarihi: 26 Nisan 2022, Salı 02:14
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.