SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadın ve çocuk gözüyle savaş

Ukrayna’nın Mariupol şehrinde bulunan Azovstal fabrikasında sıkışıp kalarak tahliye edilmeyi bekleyen çok sayıda sivilin arasında bulunan bir çocuk, “Ne güneşi ne de gökyüzünü görebildik” dedi.


Rusya-Ukrayna savaşı 59. güne girerken, Ukraynalı siviller tahliye beklemeye devam ediyor. Azov Taburu Mariupol’deki Azovstal fabrikasının sığınaklarında tahliye bekleyen Ukraynalı sivillere ait görüntüler paylaştı. Sığınaktaki sivillerle röportaj yapan Azov taburuna açıklamalarda bulunan bir kadın, "5 Mart’tan beri bu sığınaktayız. Bu fabrikada çalışmıyorum. Evimiz bombalandıktan sonra buradaki sığınaklara geldik. Tahliyeler için insani koridor açılmasını umuyorduk ama Azovstal fabrikasının sığınağında sıkıştık" ifadelerini kullandı.

"Yok olmanın sınırındayız"
Ölüm kalım mücadelesinin sınırında olduklarını ifade eden diğer bir kadın ise, "25 Şubat’tan beri bu fabrikanın sığınaklarında kalıyorum. Buradan çıkamıyoruz yardım talebinde bulunuyoruz. Çocuklarımın barış içindeki Ukrayna topraklarında olmaya ihtiyaçları var. Burada her yaş grubundan toplam 15 çocuk var ve güvenli şekilde tahliye gerekiyor. Her ülke kendi çocuklarının güvenliği ve sağlığı için endişe eder. Bombaların patlamadığı, affedersiniz çocuklarımızın korkmadan tuvalete gitmediği bir gün bile yok. Yanımıza aldığımız erzaklar bitti ve yok olmanın sınırındayız" şeklinde konuştu.



Oluşturulma Tarihi: 23 Nisan 2022, Cumartesi 13:29
Güncellenme Tarihi: 23 Nisan 2022, Cumartesi 13:29
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.