SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya askeri yetenekler açısından zayıfladı

Ukrayna'nın savunmasını güçlendirme konusunda ABD ve müttefiklerinin hızlı hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, çatışmanın bitmesi için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in karar vermesi gerektiğini ifade ederek, "Rusya askeri yetenekler açısından zayıfladı" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'daki işgali karşısında Ukrayna'nın savunmasını güçlendirme ve silah sağlama konularını görüşmek üzere Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinde bulunan Ramstein Hava Üssü’nde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da katıldığı “Ukrayna'ya Yönelik Savunma ve Güvenlik İstişare Grup Toplantısı” düzenlendi.

Görüşme sonrası basın açıklaması yapan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "Dünyanın dört bir yanından uluslar, Rusya'nın emperyal saldırganlığına karşı mücadelesinde Ukrayna'yı destekleme kararlılığında birleşiyorlar" dedi.

Ukrayna'ya sağlanacak savunma araçlarına değinen Austin, Almanya'nın Ukrayna'ya 50 adet Gepard tipi uçaksavar tedarik etme kararını "önemli bir hareket" olarak nitelendirdi. Austin, "Bu sistemler Ukrayna için gerçek bir kapasite sağlayacak" ifadelerini kullanarak, İngiltere'nin ek uçaksavar sistemi, Kanada'nın ise zırhlı araçlar göndereceğini aktardı.

"Bu çatışmayı sona erdirecek kişi Putin'dir"
Ukrayna'daki savaşın sona ermesinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bağlı olduğunu belirten Austin, "Bence ilk adım bu çatışmayı sona erdirmek. Bunu sona erdirecek kişi ise Putin'dir. Çünkü savaşı o başlattı" dedi.
Putin'in Ukrayna'ya saldırılarını "haksız" olarak nitelendiren Austin, gerginliğin azaltılmasının Putin'in vereceği karara bağlı olacağını ifade ederek, "Gerilimi azaltmak ve müzakere masasına geri dönmek Putin'in kararı olacaktır. Ve gerçekten hepimiz bunun olduğunu görmek isteriz" dedi.

"Nükleer silahlar hakkındaki spekülasyonlar tehlikeli ve yararsız"
Austin, nükleer silahların kullanılması ihtimalinin "çok tehlikeli ve yararsız" olduğunu düşündüğünü söyledi. 

Oluşturulma Tarihi: 26 Nisan 2022, Salı 21:52
Güncellenme Tarihi: 26 Nisan 2022, Salı 21:52
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.