SON DAKİKA
Hava Durumu

Ve KIZILELMA gökyüzüyle buluştu

Selçuk Bayraktar: "KIZILELMA, 20 yıllık hayalimizi gerçekleştirmek üzere ilk uçuşunu başarıyla tamamladı"

Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. İlk uçuşun ardından Baykar ekibine hitap eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "AKINCI’dan 3 yıl sonra bugün Bayraktar KIZILELMA, 20 yıllık hayalimizi gerçekleştirmek üzere ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. KIZILELMA, havacılıkta dünyanın geleceğini ve artık bizim takipçi değil tarihe yön vererek oyun kurucu olacağımızı ifade ediyor" dedi.

Tekirdağ, Çorlu’da bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde ilk uçuş öncesi gerekli testlerin tamamlanmasıyla birlikte 14.59’da havalanan Bayraktar KIZILELMA, 15.17’de ilk uçuşunu başarıyla tamamlayarak iniş yaptı. Bayraktar KIZILELMA’nın 18 dakika süren ilk uçuşu Türk havacılık tarihinde yeni bir dönemin perdesini açtı. Baykar’ın yüzde 100 öz sermayesi ile yola çıktığı Bayraktar KIZILELMA projesi 2021’de başladı. 14 Kasım 2022’de üretim hattından çıkan TC-ÖZB kuyruk numaralı Bayraktar KIZILELMA, Çorlu’da bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’ne intikal etti. Burada 1 aydır devam eden testlerin ardından projenin başlangıcından bugüne yaklaşık 1 yıl gibi rekor bir sürede ilk uçuş gerçekleştirildi.

“20 yıllık hayalimiz”
Başarılı ilk uçuşun ardından ekibine hitap eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar şöyle konuştu: “Mücadeleye 20 sene önce başladığımız günden itibaren hayalimiz buydu. 2004’te Bayraktar MİNİ İHA ile çıktığımız yol Bayraktar KIZILELMA’ya kadar geldi. 2019’da aynı tarihlerde Bayraktar AKINCI’yı ilk kez uçurduk. AKINCI’dan 3 yıl sonra bugün Bayraktar KIZILELMA, havacılıkta akamete uğratılan serüvenimizi tamamlamak ve 20 yıllık hayalimizi gerçekleştirmek üzere ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. KIZILELMA, havacılıkta dünyanın geleceğini ve artık bizim takipçi değil tarihe yön vererek oyun kurucu olacağımızı ifade ediyor.”

Oluşturulma Tarihi: 14 Aralık 2022, Çarşamba 21:31
Güncellenme Tarihi: 14 Aralık 2022, Çarşamba 21:31
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.