SON DAKİKA
Hava Durumu

Aynı Kaderi Paylaştılar

Çiçeği burnunda iki öğretmen Elif Livan ve Nuriye Ak, çok yakın iki arkadaşlardı. Elif ile Nuriye öğretmen, paylaştıkları lojmanda şehit oldular.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2022 23:56
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2022 23:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Aynı Kaderi Paylaştılar

Aynı okullarda okuyup aynı sıralarda dirsek çürüten Elif Livan ve Nuriye Ak, kaderin bir cilvesi olsa gerek yine beraber Diyarbakır Buçuktepe köyüne atandılar. İkisinin de tek bir hayali vardı; bir çocuğun dahi olsa hayatını değiştirmek. Tarih 11.06.1993’ü gösterdiğinde güne yine o umutlarla uyanmışlardı. Sabah okula gidip yakın bir zamanda öğrencilere verecekleri karneleri hazırlıyorlardı. Ve sürekli terör örgütü tarafından tehdit ediliyorlardı.

Okul bittikten herkes evlerine dağıldıktan sonra akşam yemeği için alışveriş yaptılar. Son kez alış veriş yaptıklarını bilmeden. Lojmana geçtiklerinde teröristler baskın düzenledi. Çiçeği burnunda, bölge çocuklarının geleceğini aydınlatmak hevesiyle görev yapan iki öğretmen, düzenlenen baskın sonucu teröristlerin silahlarından çıkan kurşunlarla şehit oldular.

ŞEHİT ÖĞRETMEN NURİYE AK

Nuriye Ak 05.04.1968 yılında Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde doğdu. Babası Salim Annesi Nigar’dır. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunudur. 24.07.1992 tarihinde Diyarbakır merkez Buçuktepe Köyü İlköğretim Okuluna atanmıştır.

ŞEHİT ÖĞRETMEN ELİF LİVAN

Elif Livan 15.07.1962 yılında Malatya’nın Akçadağ ilçesinde doğdu. Babası Hallo. Annesi Bessey’dir. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü mezunudur. 1982-1985 yılları arasında Halkbank’ta görev yapmıştır. Daha sonra 13.08.1992 yılında Diyarbakır merkez Buçuktepe Köyü İlköğretim Okuluna atanmıştır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.